8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Grãdinita 14 din Bârlad s-a închis!

- Advertisement -

LACÃT PE GRÃDINITÃ Neputinta financiarã a Primãriei Bârlad în privinta adminstrãrii scolilor si grãdinitelor din Bârlad, a dus ca Scoala gimnazialã nr. 2 din Bârlad, care are în administrare si Grãdinita nr.14 – sã solicite CLM Bârlad si la ISJ Vaslui închiderea acesteia.

Grãdinita nu mai functiona de aproape un an, fiind în reparatii, dar cum rezistenta clãdirii este precarã, necesitând reconsolidare, conducerea Scolii nr. 2 a adresat mai multe solicitãri de finantare a lucrãrilor (necesarul era de 600-700 de milionae de lei vechi) cãtre Primãria Bârlad, dar nu au primit niciun rãspuns. Asa cã, s-a luat decizia de a fi închisã definitiv, iar cei 30 de copii care figurau înscrisi acolo, sã fie transferati la Grãdinita nr.8 din Bârlad, unde copiii deja mergeau de când s-a închis pentru reparatii grãdinita lor. „Noi am solicitat Primãriei Bârlad sã ne aloce bani sã reparãm grãdinita, care este închisã de anul trecut. S-au pus geamuri termopan s-a mai reparat pe ici pe colo câte ceva, dar clãdirea fiind foarte veche necesitã reconsolidare si era nevoie de foarte multi bani. Investitia nu se justificã, iar cei 30 de copii care figureazã înscrisi acolo au fost dusi la Grãdinita 8 din Bârlad, la câteva sute de metri mai departe si este una dintre cele mai moderne grãdinite din Bârlad”, a spus Daniel Stefãnicã, directorul adjunct al Scolii nr. 2 din Bârlad. Decizia de închidere a grãdinitei a fost luatã de cãtre consilierii bârlãdeni si a fost transmisã la ISJ Vaslui. Grãdinita închisã se aflã în imediata apropiere a RAGCL Bârlad, în apropierea Cartierului Deal.

Mai multe unitãti de învãtãmânt închise din lipsã de copii

Mai multe grãdinite si scoli din mediul rural au fost închise din cauza numãrului mic de prescolari, respectiv elevi. Acestia vor fi repartizati sã învete în alte unitãti de învãtãmânt, autoritãtile locale având obligatia sã asigure transportul acestora, fie cu microbuzele scolare, fie prin contractarea serviciilor cu firmele de transport local, naveta elevilor urmând a fi decontatã de Ministerul Educatiei. „Este vorba de un numãr de 13 grãdinite, în toate cazurile fiind vorba de lipsa prescolarilor. De asemenea, avem sase scoli care s-au închis din lipsa efectivului de copii. Este o decizie a Consiliilor Locale din zonele respective, erau costuri mai ridicate si nu se respectau normativele. Nu ai cum sã înfiintezi o grãdinitã dacã nu ai un anumit numãr de copii, aceste unitãti de învãtãmânt fiind situate în zone mai îndepãrtate, care nu puteau fi acoperite cu personal didactic calificat”, a declarat Doru Balan, inspector general adjunct al ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.