spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Gradinita abandonata inainte de inaugurare!

- Advertisement -

CA LA ROMÂNI La Tãtãrãni, noua grãdinitã, începutã de curând, s-ar putea dãrâma înainte de… inaugurare. De mai bine de un an si jumãtate nu s-a mai lucrat deloc la noua grãdinitã, din lipsã de bani, iar constructia a început sã se degradeze.. Cei peste 20 de prescolari din comunã au tot fost mutati, ba la cãminul cultural, ba la scoala din sat, dar niciuna dintre locatii nu este propice desfãsurãrii activitãtii.

Cu toate cã în comuna Tãtãrãni nu mai este nici o altã grãdinitã, cea nouã, construitã cu fondurile Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) nici vorbã sã fie terminatã, ba mai mult, de mai bine de un an si jumãtate nimeni nu s-a mai atins de lucrare. Constructia este aproape pe terminate, sunt puse pânã si geamurile, mai trebuie practic doar tencuitã, fãcute finisajele, montatã sursa de încãlzire (centrala termicã pe lemne care încã nici nu a fost achizitionatã), si cumpãrat mobilierul aferent. Conform viceprimarului comunei, Doina Antohi, suma care ar mai fi necesarã în opinia ei este undeva în jur de un miliard lei vechi pentru darea în folosintã a grãdinitei, de care copiii din sat ar avea mare nevoie. “Povestea acestei grãdinitei este una mai lungã! Dupã mai multe insistente din partea primarului, Vasile Filip, în sfârsit, prin 2006, ISJ Vaslui a alocat bani pentru construirea si în comuna noastrã a unei grãdinite, vechea locatie fiind total improprie desfãsurãrii activitãtii. În acelasi an a fost fãcut si proiectul, dar abia prin 2008 s-a pus prima cãrãmidã. Minunea a tinut doar pânã la jumãtatea anului 2009, iar de atunci, din lipsã de fonduri, nu s-a mai lucrat absolut deloc. În acest timp copiii au fost mutati în diverse locuri, dar nici mãcar la scoalã, din cauza programului diferit fatã de a elevilor, activitatea nu se poate desfãsura asa cum ar trebui. În prezent sunt doar 20 de copii care urmeazã cursurile prescolare, dar în comunã ar fi mult mai multi, dar pentru care nici nu este loc, si nici pãrintii, care cunosc situatia, nu prea se-ndeamnã sã-i da la cresã ori la grãdinitã, cu exceptia doar a celor care nu au cu cine lãsa copiii acasã” spunea viceprimarul Doina Antohi.

Cu banii pentru gard, s-a pus termopan la scoalã

La începutul acestui an, plini de speranta cã vor vedea cât de curând terminatã grãdinita, edilii comunei Tãtãrãni au alocat prin buget pânã si banii pentru constructia gardului înconjurãtor. Vãzând cã tot nu se întâmplã nimic, iar lucrãrile nici gând sã continue, în aceastã varã, de comun acord cu Consiliul Local, primãria a schimbat destinatia banilor pentru grad pentru a înlocui vechile geamuri de la scoalã cu unele din termopan. “Noi nu ne putem implica financiar în terminarea constructiei, având în vedere cã este proiectul si lucrarea ISJ Vaslui, desi mare nevoie ar avea locuitorii comunei de aceastã grãdinitã. Tot ceea ce sper este sã apucãm sã se facã inaugurarea înainte ca grãdinita sã se dãrâme singurã, din cauzã cã nu are nimeni grijã de constructia aproape terminatã si, încet-încet, a început sã se degradeze.”, a mai adãugat Doina Antohi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.