33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Gradinita revendicata!

REVENDICARE Clãdirea în care functioneazã Grãdinita nr. 1 Vaslui a fost revendicatã de mostenitorii boierului Ghica. Dupã ani buni de procese, mostenitorii proprietarilor de drept nu se lasã bãtuti si vor sã închirieze pentru 5 ani imobilul!

Grãdinita nr. 1 din municipiul Vaslui, situatã în spatele Scolii nr. 6 “Mihai Eminescu” este revendicatã de proprietarii celor care au detinut terenul în anul 1945. Acestia au depus notificare, sustinând cã ei sunt proprietarii. Procesul a fost suspendat, dupã ce notificatorii au solicitat încheierea unui contract de chirie cu Primãria pentru o perioadã de 5 ani. În acelasi timp, Primãria Vaslui a depus o cerere la Curtea Supremã de Justitie prin care cere actiunea în revizuire si sã se demonstreze cã proprietatea respectivã nu apartine notificatorilor. “Nu este nicio problemã cu copiii din grãdinita respectivã. Acestia vor rãmâne oricum acolo. Chiar si în eventualitatea cã se va pierde procesul, trebuie sã se pãstreze obiectul de activitate pe urmãtorii 5 ani”, a declarat Gheorghe Vrãjitoru, secretarul Primãriei municipiului Vaslui.

Îngrijorati cã vor trebui sã pãrãseascã spatiul

Dacã autoritãtile vasluiene stau linistite, nu acelasi lucru se poate spune despre reprezentantii Grãdinitei nr. 1 Vaslui, care se tem cã de la 1 septembrie se vor trezi cã nu vor mai beneficia de locatie pentru desfãsurarea procesului didactic. “Noi stiam cã Primãria a pierdut procesul legat de revendicarea clãdirii. Chiar dacã este vorba despre niste mostenitori de-ai boierului Ghica, cãci asa se numeste si acest imobil- Casa Ghica-, eu cred cã este ceva necurat la mijloc. Mã gândesc sã nu fie vorba totusi despre niste intermediari, cãci imediat dupã ce au început sã fie revendicate aproape toate clãdirile, dupã 1990, am fost vizitati de Viorel Istrate, care pretindea cã este un fel de rudã cu mostenitorii. Într-un fel suntem îngrijorati de faptul cã trebuie sã pãrãsim spatiul, oricum ar trebui sã se gãseascã alte solutii pentru cei 80 de prescolari care frecventeazã grãdinita noastrã. Mostenitorii solicitau restituirea în naturã a imobilului, care are valoare de patrimoniu, însã cum acest lucru ar fi afectat procesul de învãtãmânt, cererea a fost respinsã”, a declarat Natalia Marin, directorul Gradinitei nr. 1 Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here