1.4 C
Vaslui
05-dec.-2022

GRÃMADA CERE VÂRF (FC Vaslui – Universitatea Craiova 2-1)

- Advertisement -

CU EMOTII… Chiar dacã a întâlnit o echipã cu un picior în Liga a II-a, FC Vaslui a avut un meci extrem de greu împotriva Universitãtii. Oltenii au venit la Vaslui sã producã surpriza si sã reintre în cursa pentru salvarea de la retrogradare. “Galben-verzii” au fost la conducerea jocului, însã si-au fãcut meciul greu dupã ce au încasat un gol la primul sut pe poartã al oltenilor. Wesley Lopes înscrie un gol superb din loviturã liberã si aduce trei puncte importante în lupta pentru titlu.

Dupã înfrângerea de la Cluj, “Dulãul” a schimbat primul unsprezece, trimitând în teren sase jucãtori noi fatã de meciul precedent. Dacã Milanov si Costin au revenit dupã ce au fost suspendati, Annang, Campano, Gerlem si Temwanjera au fost noutãtile lui Hizo, cu care a încercat sã spargã barajul defensiv al Craiovei. În ciuda locului din clasament, oltenii au fost bine asezati în teren, pânã în minutul 14, când Dorel Stoica si-a îngropat echipa, trimitând în proprie poartã, dupã o centrare trimisã de Richard Annang. Golul a venit, iar vasluienii credeau cã meciul le va fi mult mai usor, tinând cont cã “alb-albastrii” erau nevoiti sã iasã la joc. Adailton (17, 22), Temwanjera (21) si Gerlem (24) s-au jucat cu ocaziile, iar oaspetii au profitat imediat, la chiar primul sut pe poarta lui Kuciak. Subotic (40) profitã de greselile din defensiva vasluianã si înscrie cu un sut la coltul lung. Vasluiul a controlat prima reprizã, având numeroase ocazii de a marca, în timp ce oltenii au preferat sã se apere si sã surprindã pe contraatac. În partea secundã, fotbalistii vasluieni au început asediul cãtre poarta lui Lung jr., Campano (55), Costin (57) si Milisavljevic, care l-a înlocuit pe Gerlem la pauzã au fost aproape de a readuce Vasluiul în avantaj, mai ales prin ultimul care a scãpat singur cu portarul Craiovei, acesta din urmã reusind sã respingã în corner. Dupã ce “galben-verzii” mai irosesc câteva ocazii prin Costin, Papp si Adailton, vine minutul 83, când Wesley îi cere voie lui Adailton sã-l lase sã execute o loviturã liberã de la peste 20 de metri. Decizia lui Wesley s-a dovedit a fi inspiratã, acesta reusind sã înscrie un gol superb din loviturã liberã si sã aducã trei puncte mari, care duc Vasluiul tot mai aproape de titlu. Dupã acest joc, Vasluiul acumuleazã 54 de puncte si asteaptã ca echipele din fatã sã facã un nou pas gresit. În etapa viitoare, “galben-verzii” vor întâlni o altã echipã care va retrograda, Victoria Brãnesti.

“Vasluiul nu a meritat victoria”

Antrenorul Universitãtii, Laurentiu Reghecampf a spus la finalul jocului de ieri cã echipa sa nu merita sã piardã meciul, având în vedere cã arbitrajul a fost în defavoarea echipei sale.”Foarte multe nu am sã vã spun despre acest meci. Majoritatea celor care l-au vãzut si-au fãcut o pãrere. Este foarte greu sã joci împotriva Vasluiului, a cãrui valoare o apreciez, însã abitrajul ne-a defavorizat clar. Rezultatul nu este cel corect, meritam cel putin un punct, iar Vasluiul nu a meritat victoria. Arbitrajul a fost împotriva noastrã. Stiam cã dacã vom avea un arbitraj bun, am fi câstigat aici”, a declarat Laurentiu Reghecampf.

“A fost un arbitraj comandat”

Patronul Craiovei, Adrian Mititelu a explodat la finalul partidei de asearã si s-a arãtat nemultumit de maniera de arbitraj a centralului Sava Gãinã. Finantatorul “alb-albastrilor” sustine cã a fost un arbitraj comandat, iar principalul vinovat e presedintele CCA, Vasile Avram care a fãcut aceastã delegare cu dedicatie. “A fost un arbitraj comandat, sã-i fie rusine lui Adrian Porumboiu. S-a purtat foarte urât cu noi, nici mãcar un teren de antrenament nu ne-a dat. De cinci ani numai nenorociri am pãtit la Vaslui. E un campionat murdar. Vasluiul e o echipã puternicã, dar aveam sansa noastrã. A fost un arbitraj precum n-ar trebui sã mai existe. Sunt total nemultumit de maniera de arbitraj, de eliminarea lui Buleicã. Dacã rãmâneam în 11 îi bãteam. Nu ne bãteau niciodatã. Avram tace ca un sobolan. A fãcut delegarea cu dedicatie”, a spus Mititelu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.