spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Granița disputată din Himalaya. Localnicii acuză guvernul indian că cedează pământ Chinei

- Advertisement -

Localnicii indieni din apropierea graniței disputate din Himalaya și-au acuzat guvernul că a cedat Chinei mari întinderi de pământ după ce părțile au convenit să retragă trupele din zonele contestate și să creeze „zone tampon”, relatează The Guardian.

Armata noastră eliberează zone care nu au fost deloc disputate, în timp ce trupele chineze sunt staționate în zonele patrulate în mod tradițional de India”, a declarat Konchok Stanzin, un consilier local..

La rândul său, liderul opoziției din India, Rahul Gandhi, a acuzat guvernul lui Narendra Modi că „a cedat 1.000 km pătrați de teritoriu Chinei, fără luptă”.

La începutul acestei luni, trupele indiene și chineze, care se află într-o dispută tensionată la graniță din iunie 2020, au început să se retragă din zona disputată Gogra-Hot Springs după ce s-a ajuns la un acord de dezamorsare a conflictului.

Guvernul indian a declarat că acordul a restabilit teritoriul de ambele părți ale frontierei contestate, cunoscut sub numele de linia de control real, iar în noile zone tampon niciuna dintre cele două părți nu va avea voie să patruleze…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/granita-disputata-din-himalaya-localnicii-acuza-2206377.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.