spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Gravidã cãratã cu targa prin nãmeti

- Advertisement -

SALVATORI Valentina Feraru, de 37 de ani, din satul Crâng, comuna Ciocani, însãrcinatã în luna a saptea, a fost dusã pe targã, pe o distanta de doi kilometri, prin troiene de zapadã, pânã la ambulantã, dupã ce, din cauza drumului impracticabil, echipajul ambulantei nu a putut intra în sat. Femeia a ajuns la Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost suspusã unui tratatament de mentinere a sarcinii, fiind salvat atât fãtul cât si femeia.

Începând de vineri, 18 decembrie, echipajele de prim ajutor de la subunitãtile ISU din Vaslui si Bârlad au fost solicitate si au intervenit în opt situatii pentru preluarea, stabilizarea si transportul unor pacienti cu diferite afectiuni medicale. Cu toate cã circulatia a fost îngreunatã de cantitãtile mari de zãpadã cãzute în ultima perioadã si ambulanta a ajuns cu dificultate la locul solicitãrii s-a reusit ca toate misiunile sã fie îndeplinite cu succes. Un caz mai deosebit a fost înregistrat în noaptea de de decembrie, în jurul orelor 2.50, când prin intermediul numãrului pentru apel unic de urgentã 112 a fost solicitat un echipaj sã intervinã în satul Crâng, comuna Ciocani unde numita Valentina Feraru, gravidã în luna a VII – a prezenta dureri de nastere prematurã.

Operatiune de salvare prin nãmeti

Conform precizãrilor fãcute de Marian Ababei, purtãtorul de cuvânrt al ISU Vaslui, în primã fazã la acest caz s-a deplasat o ambulantã din Bârlad, care datoritã drumului impracticabil s-a blocat în troiene la aproximativ doi kilometri de satul Crâng. S-a luat mãsura alertãrii gãrzii de interventie din cadrul Detasamentului de Pomieri Bârlad care se deplaseazã de urgentã cu ambulanta echipajului de prim ajutor (SMURD) si un camion de interventie dotate cu mijloace si materiale pentru a ajunge în localitate. Din nefericire, cu toate eforturile depuse, autospecialele au reusit sã pãtrundã doar pânã în apropierea satului, luându-se decizia ca militarii care le încadreazã, sã efectueze deplasarea pe jos si sã transporte gravida cu targa, de la atelajul cu cai care a încercat fãrã succes sã o aducã pânã la ambulantã. Înainte de sosirea echipelor de deszãpezire cei nouã pompieri au strãbãtut distanta de doi kilometri pânã la femeia aflatã în suferintã si cu ajutorul unei tãrgi au reusit sã o aducã prin troienele de zãpadã (care în unele locuri mãsurau 1,5 metri) si viscol puternic la echipajul medical. Victima, cãreia i s-a acordat primul ajutor, a fost monitorizatã permanent si transportatã cu ambulanta Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare pânã la echipajul de la Ambulantã. “Femeia este în prezent sub supraveghere medicalã la Spitalul Municipal de Urgentã Bârlad, fãrã complicatii sau urmãri negative prilejuite de situatia deosebitã în care s-a aflat. Întreaga operatiune, care s-a încheiat în jurul orei 5. 00, a fost condusã din punctul de comandã de inspectorul sef al ISU Vaslui – colonelul Neculai Olaru si coordonatã în teren de comandantul Detasamentului de Pompieri Bârlad, locotenent colonel Cristian Lãcãtusu”, a mai precizat Marian Ababei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.