Gravidã în 5 luni, datã afarã din Dispensarul de la Tãtãrãni!

Valentina Maniu și Mihaela Ifteni

NECAZ… Chiar cã si-a pus tot satul în cap, doctorita de la Tãtãrãni, cea care dãunãzi si-a cam smotocit asistenta, chiar în cabinetul medical! Cel putin asa reiese din plângerile înaintate de victimã, pe la diferite institutii. Acum, tot mai multe persoane spun cã au pãtit necazuri cu temperamentala doctoritã. Raluca, de pildã, o gravidã din Tãtãrãni, sustine cã Valetina Maniu ar fi dat-o afarã din cabinet, când a fost, pe 28 octombrie, dupã o trimitere pentru analize. “Doamna Mihaela,  asistenta, mã luase pe holul Dispensarului, ca sã mã mãsoare si sã mã cântãreascã. Când doamna doctor a dat cu ochii de noi, s-a apucat sã rãcneascã, iar mie mi-a zis sã ies afarã, cã nu o intereseazã de mine. Sã mã duc la privat, unde vreau. Mie mi-e fricã sã mai merg la ea. Sunt multi care au pãtit la fel”, spune femeia. 

Raluca sustine cã acum sarcina sa are 5 luni si douã sãptãmâni. Povesteste cã a fost la Dispensarul din Tãtãrãni, pe data de 28 octombrie, unde erau, initial, mai multe persoane în vârstã. La un moment dat, asistenta medicalã, Mihaela Ifteni, a vãzut-o si i-a spus sã asptepte, cã va dura câteva minute. A preluat-o la un moment dat, mergând pe hol. “Doamna asistentã a vrut sã mã mãsoare, sã mã cântãreascã, asa cum se face. A venit doamna doctor Valentina Maniu si, brusc, s-a apucat sã rãcneascã, mie mi-a zis sã plec, pentru cã nu o intereseazã de mine. Mi-a zis sã mã duc la privat, unde vreau. Tipa la doamna asistentã. Nici nu întelegeam de ce, pentru cã nimeni nu o deranjase cu nimic. Eu am plecat, cã nu stiam ce are dânsa de gând. Normal cã m-am speriat. Nici nu vreau sã mã mai duc la Dispensar, cât era dânsa acolo. Poate o schimbã, sã vinã un doctor mai bun, mai linistit”, spune Raluca, o tânãrã în vârstã de 20 de ani. Tot ea sustine cã mai stie persoane care, la fel, au fost date afarã din Dispensar. “Este o altã fatã în sat, însãrcinatã, care la fel a fost gonitã. Nu stim de ce, asa. Are o vârstã, e nervoasã, ceva se întâmplã. Noi ce putem face? Avem nevoie de un doctor bun în sat”, spune viitoarea mãmicã. Sãtenii din Tãtãrãni au fãcut chiar si un sondaj online, prin care au votat dacã sunt sau nu multumiti de activitatea medicului Valentina Maniu. Rezultatul a fost net în defavoarea domnei doctor.

“Când ai carte multã si esti doctor, asta trebuie sã se vadã mai întâi în purtarea fatã de fiecare om”

Evident, sunt si persoane care îi iau apãrarea medicului Maniu. “Doamna doctor are o vârstã, are zeci de ani de experientã. Nu contest faptul cã poate nu mai are rãbdare, dar hai sã avem întelegere pentru o persoanã care a tratat sute si mii de pacienti. Si oamenii sunt obraznici câteodatã, sã recunoastem. Toti cred cã se pricep la Medicinã, dar nu e asa. Vreti un alt medic, dar voi nu auziti ce crizã de medici este în toatã România? Cine credeti voi cã vine la Tãtãrãni, unde conditiile din Dispensarul medical sunt cele care sunt?! Mai gânditi-vã, înainte sã acuzati asa usor”, a spus Mariana, o altã mamã din Tãtãrãni. Contestatarii însã nu au rãmas fãrã replicã: “Când ai carte multã si esti doctor, asta trebuie sã se vadã mai întâi în purtarea fatã de fiecare om. Apoi în actul medical”. De reamintit cã medicul Valentina Maniu a ajuns în dizgratia pacientilor sãi din comuna Tãtãrãni, dupã ce, în urmã cu câteva zile, asistenta sa, Mihaela Ifteni, a sunat la 112, reclamând cã doctorita o bate în Dispensar. Scandalul are variante diferite. Asistenta spune cã si-a atras mânia Valentinei Maniu dupã ce i-a cerut un salariu mai mare, iar, în replicã, medicul spune cã asistenta fabuleazã si are nevoie de un consult psihiatric.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ