spot_img
15.9 C
Vaslui
30-mai-2023

Grecia a reclamat la NATO declaraţiile inflamatorii ale Turciei

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Grecia a trimis scrisori la NATO şi Naţiunile Unite pentru a reclama ceea ce a calificat drept declaraţii ”inflamatoare” ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi pentru a le cere să condamne comportamentul Ankarei, au indicat miercuri surse diplomatice, conform Agerpres.

Cele două ţări, aliate în cadrul NATO, dar inamici istorici, sunt în dispută de mai multe decenii în legătură cu mai multe probleme, între care delimitarea platoului continental, survolarea Mării Egee şi insula divizată Cipru, aminteşte Reuters.

Luni, UE şi-a exprimat preocuparea faţă de afirmaţiile preşedintelui turc, care a acuzat Grecia – stat membru al Uniunii – că a ocupat insule demilitarizate din Marea Egee, adăugând că Turcia este gata să „facă tot ce este necesar„, la momentul potrivit.

Potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, Ankara a trimis săptămâna aceasta scrisori la UE, NATO şi ONU pentru a-şi explica poziţia şi opinia în probleme cum sunt delimitarea spaţiului aerian, a apelor teritoriale şi statutul insulelor demilitarizate din Marea Egee…https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/grecia-a-reclamat-la-nato-declaratiile-2203478.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.