spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Grecia ar putea reduce din nou pensiile pentru a primi în continuare ajutor extern. La cât ar putea ajunge scăderea

- Advertisement -

Grecia ia în calcul reducerea pensiilor pentru a respecta angajamentele de austeritate luate faţă de creditorii externi, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de cotidianul elen Kathimerini.

Scăderea ar putea varia de la 2-3% pentru pensiile mici până la 15% pentru cele mai mari. Reducerea pensiilor ar face parte din efortul de a identifica economii de 11,5 miliarde de euro pentru următorii doi ani. Creditorii externi au cerut economiile pentru a continua ajutorul financiar pentru statul elen.

„Nu există soluţii uşoare. Eforturile noastre sunt concentrate pe evitarea oricăror reduceri pentru cei cu pensiile cele mai mici, dar, din păcate, acesta este cel mai numeros segment. Cheltuielile pentru pensii au fost limitate puternic, dar trebuie scăzute şi mai mult”, a declarat, la un post de radio, ministrul Muncii, Yiannis Vroutsis.

Vroutsis ar trebui să propună, până luni, liderilor celor trei partide din coaliţia de guvernământ scenarii alternative pentru economisirea a peste 5 miliarde de euro la cheltuielile pentru pensii.

Potrivit surselor, tăierile de pensii vor varia de la 2-3% pentru cele mai scăzute şi vor ajunge până la 15% pentru cele mai mari. Va fi propusă, de asemenea, reducerea pensiilor suplimentare şi a altor beneficii sociale.

O idee luată în calcul anterior, de creştere a vârstei de pensionare, pierde teren, întrucât ar face mai dificlă scăderea numărului de angajaţi din sectorul public, notează Kathimerini.

Guvernul de la Atena analizează şi plasarea a circa 45.000 de angajaţi într-o rezervă de forţă de muncă pentru următorii trei ani, perioadă în care aceştia vor primi salarii diminuate. În plus, 25.000 de contracte pe termen scurt nu vor prelungite, parte a planurilor de a reduce cu 150.000 numărul angajaţilor publici până în 2015.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.