spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Grecia cere Germaniei compensații uriașe pentru ocupația nazistă. Ce răspunde Berlinul

- Advertisement -

Guvernul de la Atena nu intenționează să renunțe la cererea adresată Berlinului, prin care cere compensații pentru ocupația nazistă a Greciei, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, a precizat un purtător de cuvânt al executivului elen.

Grecia pretinde de la Germania între 70 de miliarde și 95 de miliarde de euro, ca daune, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Grigoris Delavekouras, citat de BTA.

O declarație similară făcuse anterior șeful diplomației elene, Stavros Dimas, relatează site-ul bulgar Novinite.

De partea cealaltă, Germania pretinde că a plătit deja banii ceruți de guvernul de la Atena drept compensație pentru ocupația nazistă.

Un cunoscut activist anti-nazist, Manolis Glezos, care în 1941 a smuls de pe Acropole steagul german cu zvastica, a apreciat că declarația Berlinului este ”revoltătoare”.

Controversata chestiune a compensaţiilor revine în prim-plan, în condiţiile în care Germania este principalul contributor la pachetul internaţional de salvare destinat Greciei.

La semnarea acordului iniţial pentru Grecia cu UE, FMI şi BCE, Germania ar fi impus condiţia ca Atena să renunţe la orice pretenţii în ceea ce o priveşte.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.