spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Grecia: Guvernul studiază posibilitatea unui referendum privin rămânerea în zona euro

- Advertisement -

Premierul grec Georgios Papandreou studiază posibilitatea organizării unui referendum asupra celei mai bune modalităţi de răspuns al statului elen la criza datoriei, fie prin rămânerea în zona euro, fie prin renunţarea la moneda unică, scrie cotidianul Kathimerini de marţi, preluat de AFP.

Primul ministru ar dori să se sprijine pe un rezultat favorabil monedei euro pentru a continua politica drastică de austeritate a guvernului, impusă de creditorii internaţionali – zona euro şi Fondul Monetar Internaţional /FMI/.

Potrivit cotidianului menţionat, care citează surse neidentificate, guvernanţii ar pregăti un proiect de lege în acest sens.

Informaţia, ce nu a fost deocamdată confirmată, a fost publicată într-un moment în care Ministerul de Finanţe de la Atena negociază dur cu troica UE-BCE-FMI, care reclamă noi măsuri de austeritate – micşorarea numărului funcţionarilor, reducerea cheltuielilor publice – înainte de a debloca următoarea tranşă de 8 miliarde de euro din împrumutul convenit în mai 2008 pentru salvarea ţării de la faliment.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.