spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Grecia: mii de manifestanţi contra austerităţii la Atena

- Advertisement -

Mii de greci au manifestat pentru a treia duminică succesiv în faţa Parlamentului din Atena pentru a protesta contra noului plan de austeritate pregătit de guvern şi în sprijinul unui apel la grevă generală lansat pentru miercurea viitoare.

Cel puţin 15.000 de persoane, potrivit poliţiei, citată de AFP, s-au adunat în piaţa Syntagma /Constituţiei/, cea mai mare a capitalei. Cu toate acestea, ca urmare a unui weekend de trei zile în Grecia, participarea a fost semnificativ mai redusă comparativ cu cifra de 100.000 de manifestanţi anunţată de presă duminica trecută. Participanţii şi-au anunţat intenţia de a forma un lanţ uman în jurul Parlamentului miercurea viitoare, în ziua grevei generale şi începutului examinării parlamentare a planului de austeritate prezentat de guvern.
Primul ministru grec Georgios Papandreou şi partidul său nu mai beneficiază de încrederea decât a unui sfert din populaţie, potrivit unui sondaj publicat duminică. Doar 26% dintre respondenţi au încă încredere în Papandreou, potrivit sondajului Public Issue publicat de cotidianul Kathimerini. Acelaşi sondaj arăta în urmă cu o lună că 34% dintre persoane îi acordau încrederea. Guvernul vrea să fie aprobată de Parlament o nouă serie de măsuri de austeritate destinate să economisească 28 de miliarde de euro până în 2015, ca răspuns la cererile creditorilor Greciei, care speră să obţină astfel un nou ajutor financiar.

Mii de manifestanţi protestează de o lună contra acestor măsuri de austeritate suplimentare, văzute ca impuse din străinătate pentru a răspunde unei crize provocate de ani de management defectuos.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.