Grecia, pregătită pentru turiștii români. Hotelierii se așteaptă la o creștere a numărului vizitatorilor față de anul trecut

În plină pandemie de coronavirus, Grecia este pregătită pentru turiștii români. Hotelierii de aici se așteaptă la o creștere a numărului de vizitatori față de anul trecut. Chiar și așa, cifrele optimiste vorbesc de aproximativ 700.000 de turişti români, la jumătate față de numărul înregistrat în anul 2019, când nu era pandemie. De asemenea autoritățile au arătat și care sunt condițiile de intrare în Grecia în acest sezon estival.

În 2019, au fost înregistrați în Grecia aproximativ 1,4 milioane de turiști români în timp ce anul trecut au fost doar 300.000 de vizitatori. De asemenea, în anul anterior pandemiei, Grecia a înregistrat un record de 34 de milioane de turiști străini.

Grecia, pregătită pentru turiștii români

Grecia anunță începerea sezonului estival de la jumătatea lunii mai. Anul acesta, hotelierii așteaptă aproximativ 700.000 de turişti români, la jumătate faţă de numărul înregistrat în 2019, înainte de pandemie, a declarat, vineri, Grigorios Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Grecia, aflat în vizită la Bucureşti.

„În 2019, au fost 1,4 milioane de turişti români în Grecia, din care un milion în nordul ţării. Estimăm că cel puţîn jumătate din acest număr de oameni vor putea veni anul acesta. Anul trecut, numărul turiştilor a fost de aproximativ 300.000”, a spus Tassios.

El a menţionat că turiştii vor putea intra în Grecia fie cu dovada vaccinării, fie cu dovada anticorpilor după boală sau prezentând un test PCR negativ. …https://www.bzi.ro/grecia-pregatita-pentru-turistii-romani-hotelierii-se-asteapta-la-o-crestere-a-numarului-vizitatorilor-fata-de-anul-trecut-4150479?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ