-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Greva foamei la Azilul din Huși: un bătrân de 70 de ani a refuzat mâncarea, supărat pe vorbele unei asistente sociale

- Advertisement -
SUPĂRARE… Bunicul spune că își dorește ca prin această formă de protest să atragă atenția conducerii DGASPC Vaslui, care vrea să vină la Huși și să vadă cum se poartă unii angajați cu vârstnicii.

PROTEST… Un bărbat de 70 de ani, internat în Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din municipiul Huși a intrat în greva foamei! Omul susține că ar fi refuzat hrana din data de 10 aprilie, după ce ar fi auzit o asistentă socială spunând că „abia așteptată să moară toți beneficiarii, ca să scape de ei”. Bunicul spune că își dorește ca prin această formă de protest să atragă atenția conducerii DGASPC Vaslui, care vrea să vină la Huși și să vadă cum se poartă unii angajați cu vârstnicii. Conducerea DGASPC Vaslui a luat ieri la cunoștință de situația din Centrul de la Huși, iar directorul Dragoș Cazacu a susținut că va merge personal, să vorbească cu beneficiarul protestatar. De asemenea, Corpul de Control va face o anchetă internă. Oficialii însă îl contrazic pe vârstnicul care a refuzat hrana în ultimele trei zile, spunând că „din ceea ce le-au adus la cunoștință cadrele din Centrul de la Huși, bătrânul a mâncat în perioada menționată”.

Petru Obreja are 70 de ani și din data de 26 noiembrie 2018 este internat în Centrul pentru Îngrijirea Persoanelor Vârstnice din Huși. Are probleme locomotorii și se ajută de un cărucior cu rotile, spun apropiații. Acestora omul le-a împărtășit ieri faptul că refuză mâncarea încă din data de 10 aprilie, deși cadrele Azilului îi aduc alimentele, ca de obicei. Refuzul hranei, spune el, ar fi o formă de protest față de comportamentul unora dintre angajații Centrului. A povestit că în ziua de 10 aprilie a auzit-o pe o asistentă socială cum spunea că s-ar fi săturat de toți beneficiarii și abia așteaptă să moară. „Doamna asistentă socială nu s-a adresat către mine, ci către noi toți. M-a durut atât de tare să aud asta. Știți ce greu e să trăiești alături de oameni care se uită la tine, rugându-se ca tu, de fapt, să mori? Dânsa a spus așa: „abia aștept să moară toți, ca să scap de ei”. Eu recunosc faptul că i-am spus „dar dumneata unde o să muncești, dacă noi murim? Această situația m-a amărât rău. Și nu am mai vrut să mănânc, până nu vine cineva de la Vaslui sau de la București, ca să spun ce se întâmplă. Am rugat zi de zi pe doamne să treacă în raport că refuz hrana, dar nu au făcut-o. Mi-au lăsat aici și pâine, și alimente, iar acum le-am rugat să le ia, că dacă le mai lasă aici se strică”, spune Petru Obreja. Acesta a mai povestit că anul trecut, pe 4 iunie, a fost bătut de un infirmier al Centrului și a reclamat la Vaslui situația. „M-a bătut pentru că i-am spus că nu trebuia să închidă ușa, întrucât eu sunt în căruț”, acuză bărbatul. „Doamna Matei, responsabila Centrului, poate să se poarte frumos mereu, vorbește frumos cu noi, dar alții nu pot. Sunt unii care nu vor să ne vadă în ochi”, a mai adăugat Petru Obreja.

“Domnul director Cazacu va merge la Huși, pentru a vedea exact ce se întâmplă și pentru a vorbi cu beneficiarul care a făcut sesizarea”

În fața acestei situații, reacția conducerii DGASPC Vaslui a fost promptă. Directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu, a abilitat ieri purtătorul de cuvânt să precizeze că, față de cele semnalate, a decis să meargă personal în Centrul de la Huși, pentru a-l asculta pe beneficiarul nemulțumit. De asemenea, Irina Câmpeanu a precizat că, din informațiile primite de la angajații de la Huși, persoana în cauză ar fi mâncat în ultimele trei zile. “Domnul director Cazacu va merge la Huși, pentru a vedea exact ce se întâmplă și pentru a vorbi cu beneficiarul care a făcut sesizarea. Am întrebat astăzi (ieri, n.r.) la Centrul de la Huși, iar angajații ne-au spus că acest beneficiar a mâncat în cele trei zile. Referitor la incidentul de anul trecut, în care a sesizat că un infirmier l-a bătut, cazul a fost cercetat de o comisie, însă cele reclamate nu s-au confirmat”, a precizat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Centre de copii, azile de bătrâni, e un mod de acaparare si inchiderea gurii in stil mafiot, astea s lagare si persecuții asupra populației.
  Exista un revers.
  ROMANIAAAAAAA. TREZESTE TE!
  Li se înfundă cat de curând, miroase a praf de tun, iar vântul asta nu vina de de degeaba.
  A comentat un Domn Mihai, respectate mele roman cu sânge n vene nu lasi si trădători mizerabili ipocriți și slugarnici care habar nu au de nimic, tre sa gândească altii pentru ei.
  Ce meritati sa primiti haimanale, haimanale!!!

 2. Daca Juverdeanu – sefa asa-zisului „corp de control” al DGASPC – va efectua investigatia, la fel cum a facut si cu cea privitoare la lovirea batranului de catre un infirmier, rezultatul se stie: batranul e vinovat! Juverdeanu are ca responsabilitati ASCUNDEREA ABUZURILOR, nu descoperirea lor!

  • Nu stiu ce juristi tembeli or avea aia pe la DGASPC, dar o fapta penala se ancheteaza de catre Politie. Simplul fapt ca acel „corp de control” a decis sa o „ancheteze” in mod ilegal, fara a avea competenta materiala de a o face si fara informarea Politiei, arata dorinta de musamalizare.

 3. Banuiesc ca omul ala n-a intrat in greva foamei de placere, ci ca ultim resort pentru a se apara impotriva abuzurilor. Probabil ca a ajuns la disperare daca a facut asta acum, si nu anul trecut, cand a fost agresat de infirmier. Ar trebui dati afara toti, pe capete, mai ales daca ce spune @Mihai e adevarat. Se pare ca DGASPC Vaslui e o alta cloaca PSD, plina de incompetenti cu pile si vicii, fara dorinta de a munci!

 4. Tare proastă e Câmpeanu aia! Cum să spui, ca jutificare pentru abuzurile împotriva unui bătrân: „Nu e adevărat că e in greva foamei, a mâncat! Mi-a zis mie lumea!”. ORIBIL!!
  Singura ei justificare pentru astfel de afirmaţii, e că nu e proastă de ieri – de azi, ci dintotdeauna. O fâţă bloandă, fără creier, cu greieri în călcâie şi genunchii aspriţi de la stat pe sub birourile lui Armeanu şi Buruiană. Acum e prea… vârstnică, s-o mai solicite şi Cazacu 🙂 . O dor genunchii 🙂
  Cât despre abuzurile împotriva bătrânilor de la Huşi, nimic nou sub soare… Cristina Matei, nu ea decide, şi nici n-ar putea-o face, că n-are sânge-n instalaţie şi nici nu şi-a propus vreodată să aibă, cât timp vremea trece, leafa merge, iar bucătăria centrului e plină de alimente prea gustoase pentru bătrâni 😀 . E „responsabil” de centru doar cu numele, cu comportamentul slugarnic, cu sacoşa şi plicul la conducere, cu apartenenţa politică a lui bărbatu-său, cu închisul ochilor la furturile celor de la Vaslui şi cu primirea pe covorul roşu a angajaţilor piloşi, trimişi de Urumov (şefa de personal, o babă grasă şi bătrână cu brâul de lână şi cu multe obiceiuri proaste, zisă şi „Curu-Mov”, prietenii ştiu de ce 🙂 – aviz celor ce vor să se angajeze la DGASPC: tre’ să vă placă babele, ca lui Macron. Mai departe, ştiţi ce aveţi de făcut… 😀 😉 ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.