spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Grevă la Penitenciarul Vaslui. Angajații se alătură greviștilor din toată țara

- Advertisement -

PROTEST… După greva profesorilor și polițiștii de penitenciare au intrat, de astăzi, în grevă. Se pare că mișcările de protest au avut drept punct de plecare creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani și reforma pensiilor speciale. Sindicaliștii spun că pensiile militare nu pot fi considerate pensii speciale și se plâng și de salariile mici și lipsa de personal. La Vaslui, în fața porții Penitenciarului s-au adunat aproximativ 20 de angajați. «Colegii noștri și-au arătat solidaritatea față de protestatarii din țară. În schimb, au ales ca protestul lor să se desfășoare între 7.00 – 8.00 dimineață, în condițiile în care, în alte penitenciare din țară, protestul va dura până la ora 11.00. De asemenea, conducerea Penitenciarului Vaslui și-a arătat disponibilitatea pentru dialog», a transmis purtătorul de cuvânt al instituției. La nivel național, protestatarii cer acordarea salariilor prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017, aplicarea legii pensiilor militare fără modificări, actualizarea și indexarea pensiilor militare, plata normei de hrană la valoarea actualizată, fără plafonări, plata normei de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări, plata salariului de grad la valoarea actualizată, fără plafonări și deblocarea posturilor vacante.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. De ce să iasă la 50 de ani?!? Am văzut multi că au ieșit la pensie, dar s-au angajat în alte posturi la stat sau privat!!!! Pai ori sunteți obosiți ori nu 😡😡😡 Ai ieșit la pensie, nu mai dreptul la muncă decât în gospodărie, nu sa iei locul de munca al unui tânăr care nu încape de voi😡😡

 2. Alți scamatori, suporterii profesorilor cu lozinci de genul..
  Statul plătește 6000 lei pentru un deținut, dar nu zic ca statul plătește atât pentru ca banii se duc in buzunarele lor, nu pentru întreținerea deținuților
  La următoarea greva lozinca va fi, statul plătește 10.000 de lei pentru un deținut ? 😛
  întreb si eu

 3. Au salarii foarte mari, să vedeți în parcare tinerii paznici cu ce mașini vin la servici. Le plătește statul chiria, ies la 50 ani la pensie, vaucere de vacanta, plata transportului, masa, etc. Noi restul prostimii le plătim statul pe scaun.

 4. Sa ma chis pe ei de paznici…numai ăștia mai lipseau.la munca ba…in afara tarii daca vreti bani..nu sa va tina statul în spate.

 5. Doamne si pe alte timpuri … gura le era inchisa si …. stateau in pozitie de drepti in fata sefilor acum. ee !!!!! fara respect , fara rusine, fara scrupule .
  vezi numit/angajat prin pile un asa numit politai comunitar ca ia carnetul sefului de politie , vezi ca bate cu pumnul in masa la superiori si…… ce sa inteleaga cei care sint sau urmeaza sa fie educati prin peninteciare …… tara in care peste tot se joaca alba -neagra .Pacat. Multi din pozitii bine puse politic/de conducere trec imediat la Sindicat….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.