25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Grigore Ghiban, câștigător la „Te abonezi și câștigi”, este omul care a stat, de șapte ori, în fața lui Ceaușescu!

NOROCOS… Grigore Ghiban, câștigător al concursului „Te abonezi și câștigi” organizat de Vremea Nouă, este omul care a stat față în față cu Nicolae Ceaușescu.

ISTORIE… Concursul „Te abonezi și câștigi”, organizat de cotidianul Vremea Nouă în luna martie, și-a desemnat încă un câștigător. De data aceasta, a intrat în posesia premiului în valoare de 500 de lei Grigore Ghiban, din satul Hurduci, comuna Dimitrie Cantemir. La cei 85 de ani ai săi, domnia sa ne dă o lecție de înțelepciune populară și sfaturi demne de urmat. Povestește cum erau vremurile pe vremea în care a ajuns să conducă destinele comunei în calitate de primar, cât de importantă era munca pentru oameni, dar și faptul că a participat, de mai multe ori, la Marea Adunare Națională și a avut ocazia să stea, față în față, cu Nicoale Ceaușescu. Ajuns acum la o vârstă respectabilă, Grigore Ghiban își ceartă soția atunci când aceasta închide sapele în șopron de frica hoților și spune că nimeni nu le va fura pentru că nu are ce face cu ele. De asemenea, pe fostul primar nu-l interesează pensia specială și spune că important este ca pensia să fie lungă și nu neapărat mare.

Un alt câștigător al concursului organizat de Vremea Nouă, „Te abonezi și câștigi”, s-a dovedit a fi un pensionar din satul Hurduci, comuna Dimitrie Cantemir, un om cu o istorie deosebită în spate, dar și un izvor de înțelepciune populară. Și-a primit cardul de cumpărături în valoare de 500 de lei și ne-a promis că va merge la depozitul Radical Grup din Huși să-și cumpere ceea ce îi trebuie. „Mi-ar trebui o pompă de apă, dar și vopsea pentru gard mi-ar prinde bine”, spune câștigătorul concursului. Fost primar al comunei, timp de 16 ani, în perioada comunistă, Grigore Ghiban reușește să obțină un mandat și după 1989, culmea, cu majoritate de voturi. Și asta în condițiile în care, bătrânul povestește că, la Revoluție, câțiva săteni s-au înarmat cu pancarde și steaguri tricolore, au venit la el la poartă și au strigat „Revoluție”. Toată scena nu a durat mult pentru că, din casă, a aprins lumina afară și a ieșit să vadă ce se înâmplă numai că revoluționarii au rupt-o la fugă. De asemenea, Grigore Ghiban ne-a povestit cum, după ce a urmat 6 luni cursuri de brigadier, a ajuns în fruntea comunei ca primar, dar nu înainte ca cel care l-a numit să-i atragă atenția că vrea, la el în curte, până la vizita viitoare, o vacă. „Am fost primar și după Revoluție, din partea PD, după ce, în 1989, m-au fugărit de la primărie strigând, în gura mare, Revoluție. Am candidat și pentru Marea Adunare Națională. Am fost la București împreună cu ziariștii de la Vremea Nouă din acele timpuri și am stat în fața lui Nicolae Ceaușescu de șapte ori. În timpul în care am fost primar, am reușit să ajungem și pe un loc fruntaș în ceea ce privește activitatea. Și nu era ceva ușor de făcut, mai ales că se monitoriza, de la femeia gravidă, până la ultima bucată de pământ”, spune Grigore Ghiban. De asemenea, bătrânul povestește și cum și-a certat soția pentru că a vrut să închidă sapele într-un șopron, de frica hoților, și ne împărtășește viziunea lui față de pensii sau pensii speciale. „Cine să le fure și ce să facă cu ele? Să furi o sapă ar trebui să și muncești dar, în ziua de azi, nu se mai întâmplă așa ceva, așa că nu există pericolul ca cineva să fure sapele. Cât despre pensia specială sau pensia, în general, eu unul sunt mulțumit cu ceea ce am, adică 80 de lei/zi. Eu am mai spus-o și am să o mai spun tuturor celor care vor să înțeleagă: nu contează cât de mare este pensia! Contează cât este de lungă ! », a mai spus Grigore Ghiban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here