spot_img
27.3 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Gripa noua a Porcului de Craciun

- Advertisement -

CRIZA TAIE PRIMELE Dacã în anii trecuti acordarea primelor de Crãciun era de la sine înteleasã, pe fondul crizei economice profunde, în acest an, reprezentantii mai multor institutii spun cã, desi sãrbãtorile se apropie, nu stiu încã dacã se vor acorda prime salariatilor. Verdictul s-a dat deja în cazul functionarilor de la Primãria Vaslui si de la Consiliul Judetean: anul acesta, nu vor primi prime!

Criza economicã diminueazã drastic sau „sare“ de-a binelea peste primele de Crãciun, în cazul angajatilor mai multor institutii, în cel mai fericit caz, ei primind doar cadoul din partea sindicatului, care, crizã-necrizã, îsi încaseazã lunar cotizatia din salariile membrilor. Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui Corneliu Bichinet si primarul Vasluiului, Vasile Pavel, au anuntat deja cã în acest an functionarii nu vor mai încasa prima de Crãciun! Mai mult, corneliu Bichinet le transmite functionarilor CJ sã fie multumiti cã încã mai au loc de muncã si salariu, asa cum este el, când în tarã zeci de mii de oameni rãmân fãrã loc de muncã si pensionarii sunt în pericol sã nu-si mai primeascã pensiile. Direcorul Aquavas Vaslui, Dorin Bãlãnescu, spune cã abia se descurcã la capitolul salarii, asa cã nu stie încã dacã se vor mai da si prime, în vreme ce directorul Goscom, Cãtãlin Bârlianu,. spune cã se fac eforturi ca salariatii sã primeascã mãcar o atentie. Dar aceasta este conditionatã drastic: situatia bugetului în primul rând, apoi numãrul de referate întocmite, care merge mânã în mânã cu analiza calitãtii serviciilor…

„Nu!“

„E com­plicat sã te gândesti la stimulente de ordin material în vremea când majoritatea românilor îsi pierd locurile de muncã si pensionarii sunt la un pas sã nu-si mai ia pensiile. Asa cã slujbasii la stat trebuie sã accepte situatia concretã: lipsa banilor. Oricum, guvernul care se va constitui va trebui sã rezolve ale României si sã le rezolve prin fapte, cã de propagandã suntem sãtui. Nu, functionarii de la CJ nu vor primi prime. Noi suntem nevoiti sã-i trimitem în concediu fãrã platã, de unde bani pentru prime? Probabil sindicatul le va oferi câte un cadou membrilor sãi, fiindcã îsi primeste cotizatia în fiecare lunã“, a declarat Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui.

Prima de la primãrie: salarii cu 15% mai mici

„Prima de Crãciun a functionarilor de la Primãrie este cã li s-a tãiat 15% din salarii. Este trist, dar asa merg lucrurile. Nicãieri nu sunt bani, unde te uiti oamenii rãmân fãrã serviciu… De unde bani de prime? Oricare dintre noi si-ar fi dorit sã nu se ajungã aici, dar vremurile sunt foarte grele pentru toatã lumea si cei care au un loc de muncã trebuie acum sã fie foarte multumiti cã au avut norocul sã si-l pãstreze“, a declarat primarul Vasluiului, Vasile Pavel.

Conditii drastice pentru acordarea unor prime mici

„Nu s-a stabilit încã nimic în legãturã cu primele de Crãciun.Trebuie sã vedem întâi care este situatia financiarã. Ceea ce pot spune în acest moment este cã se va face tot posibul ca salariatii sã primeascã ceva, dar considerabil mai mic comparativ cu anii precedenti. De asemenea, va trebui sã tinem cont si de numãrul referatelor întocmite si de tot ceea ce tine de calitatea serviciilor oferite de salariati“, a declarat Cãtãlin Bârlianu, directorul SC Goscom SA Vaslui.

„Abia ne descurcãm cu salariile“

„Nu pot sã spun nimic despre prime. Nu stim dacã se vor da, înclin sã cred cã nu. Societatea are foarte mari probleme financiare, abia de ne descurcãm cu salariile. Ne gândim si ne dorim sã se poatã da prime, dar de la gând la faptã este mult“, a declarat Dorin Bãlãnescu, directorul SC Aquavas SA Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.