spot_imgspot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
03-dec.-2023

Gripa nouã închide scoli si la Vaslui!

- Advertisement -

GRIPÃ ÎN SCOLI Doi elevi ai Grupului Scolar Industrial “Stefan Procopiu” Vaslui si un elev al Colegiului National “Rosca Codreanu” Bârlad au fost depistati “gripati”

Cu toate cã au fost anuntate mãsuri de dezinfectie în toate institutiile de învãtãmânt vasluiene, precum si un triaj atent printre elevi si cadrele didactice, inevitabilul s-a produs! Douã licee din judetul Vaslui îsi vor suspenda cursurile pentru o sãptãmânã din cauza aparitiei a trei cazuri de gripã porcinã. Institutul Cantacuzino Bucuresti a confirmat alte trei noi cazuri de gripã cu tulpinã A/H1N1 în judetul Vaslui. “Este vorba despre doi elevi ai Grupului Scolar Industrial “Stefan Procopiu” Vaslui, clasa a XIII -a A seral si un elev al Colegiului National “Rosca Codreanu” Bârlad, clasa a XII-a C. Cele trei cazuri se aflã internate din data de 5 noiembrie în Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, respectiv a Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” Bârlad, unde urmeazã tratament medical. Precizãm faptul cã sunt forme usoare de boalã. Dupã finalizarea tratamentului, deci, în a 7-a zi, li se vor recolta din nou probe biologice pentru a vedea dacã mai este prezent virusul. Se efectueazã ancheta epidemiologicã în vederea identificãrii si izolãrii contactilor. Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui împreunã cu Inspectoratul Scolar Judetean va dispune suspendarea cursurilor în clasele celor trei elevi timp de minim 7 zile”, a declarat Andrei Barbãu, directorul coordonator al DSP Vaslui.

Mãsuri speciale la Colegiul Codreanu

Ieri a fost convocat la Colegiul “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, Comitetul de Gripã, condus de Augustin Tomescu, directorul colegiului. “Am interzis intrarea în Colegiu sâmbãtã si duminicã, suspendând toate activitãtile extrascolare si am dispus sigilarea clasei respective. Va avea loc o dezinfectie riguroasã, elevii vor fi anuntati sã stea acasã sapte zile si dacã prezintã vreunul dintre ei simptomele acestei gripe cu tulpinã A/H1N1, va merge la spital pentru recoltare de probe. Scoala a fost dezinfectatã acum trei sãptãmâni, dar dacã mai apar îmbolnãviri vom proceda din nou la dezinfectarea ei. Acum am dispus ca îngrijitoarele din scoalã sã dezinfecteze clantele usilor si holurile în permanentã”, a precizat directorul Augustin Tomescu. Elevii colegiului vor avea mãsti de protectie, pe care le vor folosi în timpul orelor, ca si profesorii colegiului bârlãdean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.