-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

UPDATE: Un notar din Iași a dat în vileag grupul infracțional organizat

- Advertisement -

UPDATE: TUPEU… Grupul infracțional organizat format din membri din Iași și Vaslui a fost dat în vileag de către un notar precaut din municipiul Iași. Acesta și-a dat seama că este vorba de o tranzacție ilegală și a anunțat autoritățile. Afacerea consta în vânzarea unui teren care valora 6 milioane de euro și care aparținea unei persoane în vârstă, cu numai 1,8 milioane de euro. Liderul grupului infracțional este cel care a identificat terenul apoi identitatea adevăratului proprietar a fost preluată de un alt membru al grupului. Cei doi s-au prezentat apoi în fața notarilor pentru a încheierea unor acte notariale. După ce acestea au fost obținute, un alt membru al grupului infracțional, folosindu-se de un act de identitate fals, emis pe numele adevăratului proprietar, a obținut și celelalte documente necesare vânzării terenului. Ținând cont de vârsta înaintată a adevăratului proprietar, membrii grupului infracțional organizat au obținut, prin intermediul unui angajat de la un spital din Iași, o adeverință medicală din care reieșea că vânzătorul este capabil să facă tranzacția. De asemenea, prin intermediul unei persoane angajate la un birou notarial, grupul infracțional a obținut și o copie legalizată după titlul de proprietate asupra terenului respectiv. Cu toate actele sub braț, membrii grupului infracțional s-au prezentat în fața unui notar care să finalizeze vânzarea-cumpărarea dar, și-a dat seama că ceva nu este în regulă și s-a retras în ultimul moment. Apoi, pe fir au intrat polițiștii și procurorii DIICOT ieșeni.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Grup infracțional organizat din Iași, cu ramificații în județul Vaslui, destructurat de “mascați”

DESCINDERI… Procurorii DIICOT ieșeni au destructurat un grup infracțional organizat, cu ramificații și în județul Vaslui,  specilazat în comiterea infracțiunilor de fals privind identitatea, fals intelectual și uz de fals. Conform procurorilor, membrii grupului, sprijiniți de un birou notarial din Iași, au încercat vânzarea unor terenuri bine poziționate în municipiul Iași de natură să fie utilizate la edificarea unor construcții de amploare. În urma descinderilor care s-au desfășurat în Iași și la Valsui, au fost aduse la audieri patru persoane.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii DIICOT–S.T. Iași, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județele Iași și Vaslui, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, fals privind identitatea și fals intelectual. În cauză s-a reținut faptul că, în luna aprilie 2021, ar fi fost constituit, în județul Iași, un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Grupul infracțional organizat ar fi fost constituit din 4 membri și sprijinit de alte două persoane (parte din acestea având calitatea de angajați în cadrul unei instituții din Iași, unui birou notarial din municipiul Iași și unui spital din Iași. Inițial, liderul grupului infracțional organizat ar fi făcut demersuri în vederea identificării unor terenuri bine poziționate din municipiul Iași, de natură să fie utilizate la edificarea unor construcții de amploare, precum și a proprietarilor acestora. În continuare, identitatea adevăratului proprietar ar fi fost preluată de către un membru al grupului, în scopul vânzării fără drept a terenurilor identificate, prezentându-se apoi în fața notarilor publici ca fiind adevăratul proprietar și solicitând încheierea unor acte notariale precum legalizarea unor înscrisuri, împuterniciri notariale, certificarea unor fapte, necesare în vederea vânzării imobilului către persoanele interesate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Mdea… asta-i articol? De nume, poze, ai auzit? Ceva care sa dea o oarecare consistenta stirii. Altfel, eu o consider o stire falsa, o minciuna, pentru umplerea paginii ziarului. Iar prostul de mine ii mai face si SEO, stand pe pagina si comentand…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.