31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Gruparea care a speriat România cu înşelăciuni prin metoda „Acoperişul”. Ocupau casele proprietarilor cu forţa

Curtea de Apel Galaţi a condamnat definitiv patru persoane, membri ai comunităţii rromilor de origine maghiară din judeţele Cluj şi Mureş, pentru constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj şi evaziune fiscală. Decizia a fost pronunţată pe 7 decembrie.

Cea mai mare pedeapsă o are de ispăşit capul grupării, Balasz Gabor, care a primit 7 ani de închisoare. Arghirea Bot George a fost condamnat la 2 ani de închisoare, iar Gabor Boby Gavrilă  la 2 ani şi 8 opt luni închisoare, ambele pedepse fiind cu executare. Singurul care nu va ajunge după gratii este Caluschi Radu, care a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendarea executării.

Numărul persoanelor escrocate de gruparea infracţională este mare, fiind vorba de 34 de proprietari de case din şase judeţe. Instanţa i-a obligat pe escroci să le restituie 678.000 de lei şi a dispus confiscarea în folosul statului a 118.000 de lei, bani obţinuţi de la alte victime ale înşelătoriei, dar care nu s-au mai constituit părţi civile în dosar.

Victimele, racolate prin site-urile de publicitate

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională care opera prin metoda ”Acoperişul” s-a constituit în 2017 şi a acţionat pe raza judeţelor Galaţi, Bucureşti, Constanţa, Ilfov, Călăraşi şi Tulcea, racolând viitoarele victime de cele mai multe ori prin intermediul unor site-uri de publicitate în care ofereau servicii de reparaţii la acoperişurile imobilelor.

”Ca urmare a publicităţii create, membrii grupării erau contactaţi telefonic de către victime care, crezând că discută cu reprezentanţii unor societăţi comerciale serioase, solicitau întâlniri/negocieri pentru realizarea unor lucrări de reparaţii, în special la acoperişurile imobilelor”, au stabilit procurorii DIICOT Galaţi…https://m.adevarul.ro/locale/galati/gruparea-speriat-romania-inselaciuni-prinmetoda-acoperisul-ocupau-casele-proprietarilor-forta-1_61b1d68d5163ec4271628c0a/index.html?fbclid=IwAR2sWXNLcB99A4QZqvSPAxbkqy8yk4f7Phm3i2Te-dKft3MqUOl9FhPKGbo&utm_source=GANDUL&utm_medium=facebook&utm_campaign=adevarul

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here