spot_imgspot_img
28.9 C
Vaslui
26-sept.-2023

Grupul creat de mama unuia dintre violatorii de la Vãleni a dispãrut subit de pe Facebook

- Advertisement -

S-A FÃCUT DE RÂS Initiativa mamei unuia dintre indivizii care au violat o elevã pânã la lesin, de a crea pagina pe Facebook “Apel cãtre cei care o cunosc pe….” s-a dovedit a fi un fiasco total, care nu a avut efectul scontat. Initiatoarea a închis grupul imediat dupã aparitia în presã, a articolelor legate de pagina creatã. Dorina Burada, mama unuia dintre cei violatori, a creat pe Facebook, un grup public, cu scopul de a o discredita pe victimã. Doar cã initiativa a avut exact efectul invers. Cei care au lãsat comentarii, au avut de spus cuvinte grele la adresa violatorilor din Vãleni dar si la adresa pãrintilor acestora. Vizatã a fost chiar initiatoarea, Dorina Burada. Mai mult, o tânãrã, având cunostinte juridice, îi dã o lectie si-i spune care este diferenta între un act sexual consimtit si viol. Astfel, afirmatiile sustinãtorilor celor sapte violatori: “ Nu a fost viol, ci sex surprizã. Nu meritãm 5 ani pentru 5 minute” au fost aspru criticate de cei care au postat în grupul Dorinei. Acestia au considerat cã violatorii meritã ani grei de închisoare.

A dispãrut, din mediul virtual grupul intitulat “Apel cãtre cei care o cunosc pe…” (numele fetei violate de cei sapte tineri din Vãleni – n.r.). Astfel, metoda gãsitã de Dorina Burada de a o dicredita si mai mult pe victima violului la care a luat parte si bãiatul acesteia, s-a dezumflat mai repede decât a crezut. Femeia a dorit ca cei care posteazã în grupul initiat de ea sã spunã lucruri murdare despre fatã. Nu numai cã nimeni nu a scris nimic despre victimã, dar toate postãrile s-au întors împotriva violatorilor s totodatã împotriva creatoarei grupului. Murdar este si modul în care a fost gânditã si pusã în aplicare metoda. Dorina Burada publica, pe Facebook, o afirmatie conform cãreia fata s-ar fi culcat, pânã la momentul violului, cu peste 20 de tineri. Rãspunsul l-a primit din partea unei tinere, absolventã a Facultãtii de Drept, care a pus-o repede la punct pe Dorina Burada. I-a explicat acesteia cã, indiferent de numãrul celor cu care s-ar fi culcat fata înainte, atunci când nu existã consimtãmânt, fapta se numeste viol si se pedepseste conform legii. În aceste conditii, “cele 5 minute de plãcere” meritã acum 5 ani de închisoare. Tupeul si elanul de care a dat dovadã, în încercarea de a o discredita pe fatã, a fost repede tãiat si de cãtre alte persoane care au lãsat comentarii în grupul Dorinei Burada. Unele chiar virulente, care au pus-o la punct folosind un limbaj trivial. Familiile celor sapte violatori au încercat, prima datã, sã ofere bani fetei în speranta cã aceasta îsi va retrage plângerea. Nu s-a întâmplat acest lucru asa cã si-au trimis prietenii sã o convingã, tot cu bani. Când au vãzut cã nimic din toate acestea nu au succes, au început sã o discrediteze în sat si sã încerce sã-si construiascã apãrarea pe faptul cã victima lor nu ar fi fost virginã. Indivizii nu au înteles cã, indiferent de viata sexualã a fetei înainte de aparitia acestei povesti, acestia nu aveau nici un drept sã abuzeze de ea. Iar un act sexual, atât timp cât nu existã consimtãmânt, se numeste viol si se pedepseste conform legii.

Acuzatiile ce se aduc celor sapte violatori

FAPTE INIMAGINABILE Cercetãrile au fost demarate de politisti în seara de 10 noiembrie 2014, în urma unei sesizãri primite de la tatãl unei tinere, din comuna Muntenii de Sus. În urma investigatiilor efectuate de politisti a rezultat faptul cã, în seara respectivã, în jurul orei 19.30, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu Silviu Ovidiu Buraga, de 20 ani si Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, iar acestia s-au oferit sã o conducã cu autoturismul la domiciliu. A acceptat pentru cã îl cunostea pe primul dintre ei, însã tocmai acesta s-a dovedit a fi capul rãutãtilor. Au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localitãtii Vãleni, unde i-au chemat pe Silviu Avãdãnei, de 21 ani, Petricã Bolboceanu, de 22 ani, Ionut Bogdan Boicu, de 20 ani si Alin Dumitru Rotaru, de 18 ani. Trei dintre tineri au întretinut raporturi sexuale cu victima împotriva vointei acesteia, care le-a solicitat în repetate rânduri sã fie condusã acasã. Ulterior, cei în cauzã s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localitãtii Moara Domneascã, unde a fost chemat si Ioan Surleac, de 19 ani, din comuna Vãleni. În aceastã locatie, ceilalti patru tineri au fortat victima sã întretinã raporturi sexuale, desi aceasta a continuat sã-i roage sã o conducã acasã. Abia în jurul orei 22.30 tinerii au condus-o pe adolescentã la domiciliul ei si au amenintat-o sã nu povesteascã despre cele întâmplate. Ajunsã acasã, fata a relatat pãrintilor prin ce a trecut, astfel cã tatãl a pus mâna pe telefon si a sunat la numãrul de urgentã 112. De asemenea, a fost solicitatã si o ambulantã, victima fiind transportatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui pentru îngrijiri medicale. La scurt timp, politistii Sectiei 2 Politie Ruralã Vaslui au retinut sase din cei sapte tineri implicati în comiterea faptelor. Acestia au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui, cu propunere de arestare preventivã pentru sãvârsirea infractiunilor de viol si lipsire de libertate. Cel de-al saptelea individ, Petricã Bolboceanu, a pãrãsit localitatea de domiciliu de teamã sã nu fie prins, însã a fost identificat în mai putin de 24 de ore de la comiterea faptei. Fapta acestor tineri a îngrozit si a revoltat opinia publicã mai ales dupã ce au iesit la ivealã amãnunte ale abominabilei lor fapte. La un moment dat, tânãra a lesinat, iar bestiile cu chip de om si-au stropit victima cu tuicã pentru a-si reveni în simtiri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.