spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Grupul de muzicã folk „Ecou” aduce din nou Bârladului laurii succesului artistic!

- Advertisement -
FESTIVAL… Grupul „Ecou” din Bârlad este câstigãtorul Marelui Trofeu al Festivalului International „Adrian Pãunescu”, editia a IX-a!

PERFORMANTÃ CU TROFEU… Grupul de muzicã folk „Ecou” din Bârlad a câstigat Marele trofeu al Festivalului International „Adrian Pãunescu”, editia a IX-a, desfãsurat în Craiova, la sfârsitul sãptãmânii trecute. Grupul „Ecou” a fost fondat si coordonat de profesorul Corneliu Plesu si are în componentã elevii: Luca Mastacan, Elena Sicrieru, Daria Nenitã, David Violet, Cãlin Petru, Cãlin Neculai, Iustin Nechita si Cãlin Antonie.

La sfârsitul sãptãmânii trecute, Cetatea Bãniei a fost invadatã de spiritul muzicii folk, care si-a dat întâlnire cu spiritul etern al poeziei, la cea de-a IX-a editie a Festivalului International „Adrian Pãunescu”. Miza acestui festival, dincolo de a rãsplãti artistii participanti, a fost si aceea de a transmite un mesaj clar: omagiu adus inegalabilului Adrian Pãunescu, care ar fi împlinit 80 de ani, precum si celebrarea a 50 de ani de la prima manifestare a Cenaclului Flacãra.

Interpretarea deosebitã în primã auditie a piesei „Din nou, dacii liberi” (versuri – Adrian Pãunescu, muzica Claudia Botas), dar si talentul de a „mângâia” corzile chitãrilor, le-au adus tinerilor bârlãdeni si pe scena acestui festival, aprecieri si binemeritate aplauze din partea publicului. Încã o datã, cei opt folkisti ai grupului „Ecou” au dovedit cã sunt cei mai talentati, reusind perfomanta maximã – câstigarea Marelui Trofeu al festivalului!

Locurile I, III si douã mentiuni, adjudecate tot de folkistii bârlãdeni!

La categoria de vârstã 13-17 ani, tot în cadrul acestui festival, Luca Mastacan a obtinut Locul I, prin interpretarea piesei „La adio” (muzicã Vasile Seicaru, versuri Adrian Pãunescu). La aceeasi categorie, David Violet a obtinut Locul III, cu o compozitie proprie, tot pe versurile marelui poet Adrian Pãunescu. De asemenea, Elena Sicrieru si Daria Nenitã au fost rãsplãtite cu mentiuni pentru interpretarea propriilor compozitii!

Coordonatorul grupului „Ecou” este mândru de prestatia tinerilor folkisti si de faptul cã numele orașului Bârlad a fost rostit de nenumãrate ori pe scena renumitului festival international!

„A fost un concurs de un nivel foarte bun, cu interpretãri deosebite, având foarte multe si reușite compozitii proprii pe versurile marelui poet, Adrian Pãunescu! Tinerii nostri s-au prezentat foarte bine, primind încurajãri si felicitãri din partea publicului, iar la final si din partea membrilor juriului. Suntem multumiti cã interpretãrile si melodiile noastre au lãsat urme în inimile si sufletele ascultãtorilor care ne-au rãsplãtit cu foarte multe aplauze. Bucuria ne-a fost maximã când am aflat cã suntem câstigãtorii Marelui Trofeul al festivalului. Sã câstigi un festival de un asemenea calibru în Cetatea muzicii folk, Craiova, în fata si în aplauzele a peste 2000 de spectatori… este o mare realizare! A fost o searã de neuitat, în care numele orasului nostru, Bârlad, a fost rostit de foarte multe ori, iar bârlãdenii nostri: Luca Mastacan, Elena Sicrieru, Daria Nenitã, David Violet, Cãlin Petru, Cãlin Neculai, Iustin Nechita si Cãlin Antonie au reprezentat cu cinste si onoare, scriind adevãrate momente istorice, introducând Bârladul în lumea selectã a muzicii folk!” – a transmis profesorul Corneliu Plesu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.