spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Grupul deputaţilor independenţi, validat de Curtea Constituţională

- Advertisement -

Curtea Constituţională (CCR) a decis astăzi că modificările Regulamentului Camerei Deputaţilor privind înfiinţarea grupului independenţilor sunt constituţionale.

Liderul PSD Victor Ponta a calificat decizia CCR drept „o legiferare a traseismului politic”. „Considerăm că, prin aceste decizii de astăzi, s-a ajuns la desfiinţarea rolului opoziţiei în România, precum şi la legiferarea traseismului politic în Parlamentul României. Opoziţia poate fi desfiinţată prin cumpărarea de parlamentari, iar traseismul este recompensat prin funcţii”, a susţinut Ponta.

De asemenea, liberalii, care au contestat modificările alături de PSD, cred că decizia Curţii „deschide drumul către dictatură”.

„Nu voi spune că decizia Curţii e una eronată, ci voi spune că este una care deschide drumul către dictatura constituţională în România. Practic, s-au înlocuit alegerile parlamentare cu o hotărâre a majorităţii parlamentare din România. Cred că din acest moment este posibil orice. Sincer, nu m-aş fi aşteptat la o astfel de decizie a Curţii’, a declarat deputatul PNL Ciprian Dobre.

Potrivit modificărilor din Regulament, deputaţii care au devenit independenţi în timpul unei legislaturi pot înfiinţa un grup parlamentar, ceea ce înseamnă că vor primi şi funcţii în structurile de conducere ale Camerei.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

241 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.