spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Grupul “Ecou” și Dorina Stoica, premiați la Festivalul Național de AR-TE din Buzău! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
BÎRLĂDENI PREMIAȚI… Scriitoarea Dorina Stoica, grupul Ecou și prof. Cornel Pleșu au primit Diplome de Diamant, Brevete și medalia Festivalului AR-TA, la Buzău!

ÎN FRUNTE… Poeta Dorina Stoica și prof coordonator al grupului “Ecou”, Pleșu Corneliu Constantin au fost distinși cu Diplome de Diamant, Brevete și medalia Festivalului AR-TA, la Buzău. Pe 16 septembrie la Buzău, în sala de spectacole a Consiliului Județean s-a dat startul primului Festival Național de AR-TE organizat de Asociația Pentru Civilizație Ortodoxă având-o ca Director General pe doamna avocat Laura Constantin, compozitor și interpret, împreună cu fondatorul și sufletul ASCIOR, scriitorul Ioan Nicolae Mușat. Buzăul este un județ cu deschidere spre cultura locală, atrâgând cu ocazia unor activități culturale de anvergură nu numai creatori de literatură, pictură, sculptură, muzică și de tot ce înseamnă frumosul exprimat prin artă din această zonă, dar și din aproape toate zonele țării și din Republica Moldova.

Festivalul s-a desfășurat timp de două zile, sub egida Consiliului Județean, a Primăriei Municipiului, Asociației pentru Civilizație Ortodoxă, a Centrului Cultural și Educațional “Alexandu Marghiloman”, toate din Buzău, cu sprijin financiar și din partea unor unor sponsori. Au răspuns invitației de a participa peste 200 de artiști din toată țara și din Republica Moldova. Scriitoarea Dorina Stoica din Bârlad s-a înscris din timp la acest festival, cu un moment poetic-muzical, dar nu singură, ci împreună cu bine cunoscutul și iubitul Grup “ECOU”. Acesta a fost alcătuit din elevii de gimnaziu : Mastacan Luca, Călin Antonie, Călin Nicolae, Secrieru Elena, Daria Nenița, Călin Petru, Violet David, Nechita Iustin, coordonați de profesorul Pleșu Corneliu Constantin, dar și cu sprijinul domnului Ioan Ivan. Cele 45 de minute cât grupul a cântat pe scenă pe 16 septembrie la festivalul AR-TA, iar Dorina Stoica a recitat poezii din creația sa, au fost momente de încântare și entuziasm pentru publicul ce i-a răsplătit cu aplauze îndelungate.

Profesorul Corneliu Pleșu și formația “Ecou” au fost foarte apreciați!

Grupul “Ecou” a fost ca de obicei foarte apreciat și unii i-au așteptat în hol ori în fața sălii de spectacol pentru a face poze cu ei. De asemenea, profesor Corneliu Plesu a fost asaltat de persoane interesate de a lansa invitații acestui grup la spectacole de muzică, concursuri ori festivaluri. Iată doar una dintre aprecierile pe care le-a primit profesorul Pleșu Corneliu, persoanal de la domnul ce s-a ocupat cu sonorizarea: “Felicitări pentru rezultatele copiilor, este și meritul dumneavoastră, nu doar al lor. Am rămas profund impresionat. Sunteți un bun pedagog și sper să ne mai intersectionăm și pe viitor.”

Scriitoarea Dorina Stoica și grupul „Ecou” au onorat Bârladul!

“Prin intermediul Grupului Ecou, tineri și talentați mesageri cu voci minunate, numele orașului Bârlad răsună onorant de pe scenele din toate colțurile țării, așa cum a răsunat și ieri, pe scena Festivalului AR-TA din municipiul Buzău! Sunt de fiecare dată copleșită de talentul lor și onorată de a fi parte din spectacolul ce-l oferă publicului, prin poeziile mele, intercalate printre melodiile pe care ei le cântă atât de frumos. Îl apreciez foarte mult pe profesorul Pleșu Corneliu pentru ceea ce face, pentru grija pe care le-o poartă acestor tineri și felul cum reușește să-i formeze ca viitori cetățeni și de ce nu și ca viitori artiști. Acești copii știu să cânte, sunt frumoși, gesturile lor sunt de o eleganță aparte și sunt politicoși cu acei cu care interacționează, cu acei care îi ascultă și îi admiră, orinde merg!” a precizat scriitoarea Dorina Stoica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.