spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
01-mart.-2024

Grupul Folk „Dacii liberi” Bârlad participă la cel mai vechi concurs de folk din România: Mediaș-Cetate Seculară”! (FOTO)

- Advertisement -
NOUTATE… Grupul Folk „Dacii Liberi” este, de fapt, fostul grup „Ecou”, care și-a schimbat numele grupului lui Andrei Păunescu și Magda Pușcaș!

HAI BÂRLAD!… Grupul folk „Dacii liberi” (fostul grup „Ecou”) este pentru două zile în deplasare la Mediaș, unde va participa la unul dintre cele mai vechi, importante și renumite festivaluri de muzică folk din țară, festivalul „Mediaș-Cetate Seculară”. Evenimentul va avea loc în perioada 27 – 28 Ianuarie 2024 și va cuprinde concursul național de muzică folk, precum și două seri de recitaluri cu invitați de marcă.

Pentru etapa de preselecție au fost înscriși 29 de tineri interpreți din România, din care au reușit să se califice pentru finală doar 13. „Noi am fost admiși cu următoarele numere: la individual – Luca Mastacan; la grupuri, cu duetul „Elaris” (Elena Secrieru și Daria Neniță), duetul „Frații Călin” (Nicolae și Petru) și duetul „Onix” (Elena Secrieru și Petru Călin). Aceștia vor intra în concurs sâmbătă, 27 ianuarie. Tot sâmbătă, la ora 18.00, grupul folk „Dacii liberi” va deschide seria recitalurilor, participând alături de ceilalți invitați de prestigiu la acest eveniment deosebit. Mulțumim organizatorilor pentru efortul deosebit pe care îl fac pentru a asigura an de an, din 1974 și până în prezent, desfășurarea acestui prestigios festival! Mult succes tuturor participantilor!”, a precizat Cornel Pleșu, cel care conduce grupul folk „Dacii liberi”. Evaluarea reprezentațiilor din seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalități ale genului. Juriul concursului are întreaga autoritate de rezolvare a unor situații neprevăzute.

Premiile Festivalului

TROFEUL „MEDIAȘ – CETATE SECULARĂ” – se acordă pentru solistul sau grupul folk ce întrunește cel mai mare punctaj din partea juriului.
Se vor acorda în total 5 premii: Trofeul „Mediaș-Cetate Seculară”, Premiul I, Premiul II, Premiul III, Premiul Special al Juriului și Premiul de Popularitate, precum și alte premii acordate de sponsori sau colaboratori. Valorile premiilor anunțate sunt brute.

-Premiul I – TROFEUL “MEDIAȘ-CETATE SECULARĂ” – 2.000 lei
-Premiul II – 1.500 lei
-Premiul III – 1.000 lei
-Premiul special al juriului – 700 lei

Premiul de popularitate (votul aparține publicului spectator) – 700 lei. De asemenea, se vor mai acorda și premii din partea sponsorilor sau colaboratorilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.