spot_imgspot_img
8.2 C
Vaslui
17-apr.-2024

Grupul Scolar Codaesti, partener intr-un proiect european, alaturi de alte 8 tari!

- Advertisement -

„Orientare scolarã si profesionalã euro­peanã: o necesitate pentru toti” este un proiect Comenius multi­lateral finantat de Comisia Euro­peanã prin Programul de Învãtare pe tot parcursul vietii (Life­long Learning Progra­mme) ce se deruleazã în urmãtorii doi ani scolari si are ca parteneri opt tãri europene.

România este reprezentatã de Grupul Scolar Codãesti, care a implicat elevi si profesori din scoalã prin activitãtile pe care le cuprinde. Prin tema sa, proiectul urmãreste constientizarea elevilor în ceea ce priveste rolul orientãrii scolare si profesionale în devenirea lor ca tineri europeni, sã consolideze dimensiunea europeanã a educatiei scolare, sã încurajeze învãtarea limbilor strãine si utilizarea noilor tehnici de comunicare. „Pe plan local, echipa de proiect din scoala noastrã urmãreste sã implice cât mai multi elevi în realizarea proiectului, adaptând activitãtile propuse în asa fel încât ele sã rãspundã nevoilor si talentelor fiecãrui elev implicat, ajutându-l sã-si dezvolte capacitãtile de relationare si comunicare, sã-si exprime punctul de vedere în ceea ce priveste cariera, în limbile de comunicare ale proiectului, respectiv franceza si engleza. Astfel, criteriile de bazã ale selectãrii elevilor participanti la proiect au fost cunoasterea uneia din cele douã limbi de comunicare, rezultatele scolare si gradul de implicare în diversele activitãti derulate la nivelul scolii. La sfârsitul primului an al parteneriatului suntem multumiti de modul în care s-au desfãsurat activitãtile propuse si de produsele realizate de elevii din grupul tintã: calendarul european, puzzle-ul Europei, Diaporama europeanã si colajele de fotografii si desene pe tema alegerii unei meserii. Un alt produs, blog-ul proiectului http://comenius-orientation.blogspot.com/ are un rol important în relationarea si comunicarea între toti elevii si profesorii din celelalte sapte tãri implicate în proiect. Pe parcursul primului an de parteneriat s-au desfãsurat reuniuni de lucru în Grecia si Franta, realizându-se un numãr de zece mobilitãti: patru elevi si sase profesori”, ne-a declarat Tatiana Croitoru, directorul Grupului Scolar Codãesti.

Urmeazã o altã reuniune de proiect

În prezent se lucreazã la materialele necesare pentru reuniunea de lucru din Germania, care va avea loc la Cottbus, în perioada 23-28 septembrie 2010, unde vor participa patru elevi si doi profesori ai Grupului Scolar Codãesti. „Acest proiect reprezintã o sansã pentru mine de a comunica cu alti elevi de vârsta mea din tãrile din proiect si de a cunoaste oameni si locuri noi”, a spus unul dintre elevii care va participa la reuniunea din Germania.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.