spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Vasluiul, scos din carti!

- Advertisement -

VARIANTA PDL… In prima varianta autostrada trebuia sa treaca prin judetul Vaslui.

VARIANTA USL… Actualul guvern a scos din carti judetul Vaslui si, asa cum se vede, autostrada nu va mai trece prin judet.

Guvernarea USL ne bagã în anonimat!

INCREDIBIL Dupã câstigarea alegerilor, guvernarea USL nu a fãcut absolut nimic pentru Bârlad si în general pentru judetul Vaslui – este concluzia trasã de presedintele PDL Bârlad, ex-senatorul Vasile Pintilie. Acesta a prezentat ieri, public, cum izoleazã USL-ul Bârladul, Vasluiul si Husul, mutând Culoarul 9 Pan European – mai precis autostrada spre Republica Moldova, prin Bacãu desi proiectul initial, cel al PDL, prevedea clar cã aceastã autostradã trece prin judetul Vaslui, pe lângã Bârlad, Vaslui si Husi, spre Albita. Mai mult, USL a prevãzut pentru investitii în 2013 doar 2% din PIB fatã de 5,8 % cât a prevãzut guvernarea PDL în 2012. Pintilie a acuzat pe cei care ne conduc astãzi de „mentalitate bolsevicã de sãrãcire a populatiei”, arãtând clar cã preturile la produsele de bazã au sãrit în aer, în timp ce guvernantii vor sã exploateze gaze de sist în judetul nostru, într-un cuvânt distrug încetul cu încetul populatia si o sãrãcesc. „Primarul Constantinescu si cu Solomon sã-si ia guvernul pe care l-au asteptat opt ani si sã plece!”, a spus ex-senatorul Vasile Pintilie.

Vasile Pintilie, presedintele PDL Bârlad, a fãcut ieri în cadrul unei conferinte de presã câteva precizãri foarte dure privind actuala guvernare, pe care a comparat-o cu una bolsevicã, de distrugere si sãrãcire a populatiei din zonã. Dupã ce a prezentat faptul cã pe 23 martie la Bucuresti se va alege noua conducere a PDL, – membrii din Bârlad, circa 16 delegati, neavând nici o „directie” privind alegerea conducerii, fiecare va vota cum îi dicteazã constiinta – Vasile Pintilie a scos „artileria grea” si a început sã „tragã” cãtre guvernarea USL. El a arãtat cã nimeni din actuala putere localã – primar, deputat PSD – nu mai spune niciun cuvânt despre investitiile care se doreau fãcute la Bârlad, investitii pentru care cei doi, Constantinescu primarul si Solomon deputatul, au sabotat trei guverne aflate la putere în perioada 2004 – 2012. „Investitiile acelea astãzi pur si simplu sunt uitate. Spre stupoarea mea, nici media localã nu pistoneazã persoanele din fruntea orasului cu întrebãri referitoare la aceste investitii. Este vorba despre soseaua de centurã a Bârladului si nu am auzit nicio abordare serioasã a acestui subiect. Asa vag am vãzut cã prin 2014 se va face nu stiu ce, dar nu existã niciun calendar de actiuni. Mai mult de atât, am reusit sã intru în posesia unor hãrti privind obiectivele structurii rutiere. Dacã vã aduceti aminte, în cadrul proiectului Culoarul 9 Pan European, se preciza cã se va face o autostradã, ea trecând pe lângã municipiul Bârlad. Dragi bârlãdeni, acum guvernul USL a scos Bârladul de pe Culoarul 9 Pan European. De fapt, în viziunea ministrului Sova si a lui Fenechiu, Culoarul 9 Pan European nu mai existã! Vã pun la dispozitie cele douã hãrti ca sã vedeti cã autostrada nu mai trece pe la Bârlad! Asta ati votat – ca sã fim izolati, sã fim aruncati în anonimat! În harta pe care am obtinut-o de la Ministerul Transporturilor – când era PDL la putere,- autostrada era prevãzutã sã treacã pe lângã Bârlad, apoi prin Crasna – Husi – Albita. Uitati configuratia autostrãzilor în viziunea lui Sova si Fenechiu: autostrada nu mai trece de la Tisita pe la Tecuci, Bârlad spre Husi, ci se duce la Bacãu! În felul acesta rãmâne judetul Vaslui un fel de teritoriu al nimãnui, o zonã plinã de sãrãcie! Era o oportunitate extraordinarã aceasta, dacã autostrada ar fi trecut prin judetul nostru! Mai mult decât atât, la Târgu Jiu (de unde este Ponta – n.r.) se construiesc douã sosele de centurã cu bani de la buget! Deci s-a votat bine în Moldova, ca sã ne izolãm mai tare si sã ne perpetuãm sãrãcia, nu mai vorbesc de prostie”, a spus Vasile Pintilie.

De ce nu se mai fac investitii în România?

Tot ex – senatorul Vasile Pintilie a rãspuns la aceastã întrebare, arãtând cu degetul înspre guvernarea USL. „Cum sã se mai facã investitii dacã investitiile reprezintã 2% din PIB-ul României? În bugetul din 2013 atât este prevãzut la investitii! Stiti cât a alocat guvernul Boc în perioada 2012 – 2011 în fiecare an pentru investitii? 5,8 % din PIB! Asa au fost posibile marile investitii din judetul Vaslui: DN 24 (60 de milioane de euro), investitii la Bârlad, Vaslui si Husi, în comunele din judet programe de câte 2,5 milioane de euro. Acum ati mai auzit asa ceva? Ei vor sã amãgeascã populatia cu 5 lei la pensie, cu 10 lei la salariu, dar iau înapoi prin mãsuri perverse economice mai mult decât dau! Dupã câte stiti, produsele de bazã în pietele românesti au crescut exponential: la cartofi de exemplu a crescut pretul cu 75%! Dar nimeni nu mai face demonstratii nici în Piata Universitãtii nici în fata Primãriei …. oare de ce? Mãsurile populiste, desãntate, aplicate exact ca în perioada Iliescu nu duc nicãieri, este aceeasi mentalitate bolsevicã de sãrãcire a populatiei, pe care cu greu o întelegi; mãsuri care duc la modificarea unor mentalitãti ce determinã o stare de lucruri nesãnãtoasã în rândul populatiei de sãrãcie si deznãdejde”, a spus Vasile Pintilie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.