Guvernul a alocat peste 148 de milioane de lei pentru 17 județe afectate de inundații și alunecări de teren

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren, banii urmând să fie folosiţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ teritoriale, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu. Solicitările pentru alocarea fondurilor sunt de până în data de 15 iulie.

“Astăzi, în şedinţa de guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de UAT-uri”, a declarat Florin Cîţu, în conferinţa de presă de după ședința de Guvern.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că fondurile sunt pentru “127 de drumuri comunale, 69 de drumuri județene, 186 de poduri și podețe”.

„Este vorba despre calamități naturale pentru care ministerul Dezvoltării a primit solicitările de la instituțiile prefectului.

Urmează și alte alocări având în vedere calamitățile produse în ultima perioadă. În momentul în care avem noi solicitări, vom prezenta situația în ședința de guvern.

Această sumă reprezintă toate solicitările venite până în data de 15 iulie”, a mai spus Cseke Attila.

Întrebat dacă Guvernul va aloca bani pentru şcolile afectate de inundaţiile recente, premierul Cîțu a confirmat, precizând că aşteaptă o evaluare finală a pagubelor. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/guvernul-a-alocat-peste-148-de-milioane-de-lei-pentru-17-judete-afectate-de-inundatii-si-alunecari-de-teren-1606387
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ