5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Guvernul a modificat strategia de vaccinare: vârstnicii, persoanele vulnerabile și bolnavii cronici vor avea prioritate

- Advertisement -

SCHIMBĂRI… Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că s-a aprobat Hotărârea de Guvern de modificare a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, ideea principală fiind asigurarea prioritizării pentru vaccinare a vârstnicilor și persoanelor vulnerabile. “Astfel, programările pentru vaccinare se vor realiza cu respectarea unui raport de 75% pentru cei peste 65 de ani, bolnavii cronici și alte persoane vulnerabile și 25% pentru personalul din domenii esențiale”, arată Ministerul Sănătății. 

Etapa a doua de vaccinare va fi extinsă pentru noi categorii, printr-o hotărâre de guvern care a fost adoptată miercuri. Pe lângă categoriile “esențiale” deja incluse în această a doua etapă de vaccinare în care imunizarea vârstnicilor era esențială, va fi inclus personalul dintr-o seamă de instituții de la: Avocatul Poporului, Curtea Constituțională, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social, BNR, avocații, Consiliul Concurenței, Curtea de Conturi, primării. De asemenea, în această etapă vor fi incluse și persoanele cu un grad de handicap, imobilizate, imunodeprimate și însoțitorii lor, precum și persoanele fără adăpost. Populația generală, angajații HoReCa, cei din cultură și din restul sistemului bancar vor intra în etapa a treia.

Bătrânii și bolnavii cronici vor avea prioritate la vaccinare

Tot miercuri, Ministerul Sănătății a anunțat că s-a aprobat Hotărârea de Guvern de modificare a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, ideea principală fiind asigurarea prioritizării pentru vaccinare a vârstnicilor și persoanelor vulnerabile. “Astfel, programările pentru vaccinare se vor realiza cu respectarea unui raport de 75% pentru cei peste 65 de ani, bolnavii cronici și alte persoane vulnerabile și 25% pentru personalul din domenii esențiale.”

Norma de 400 de vaccinări, atinsă și marți în județul Vaslui

În ciuda frigului de afară, vasluienii continuă să se prezinte în număr mare la centrele de vaccinare din județ. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 404 persoane, totalul vasluienilor care s-au imunizat până miercuri ajungând la 3030.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.