spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Guvernul deblochează programul „Prima Casă 2”

- Advertisement -

Programul guvernamental „Prima Casă 2” va fi deblocat, a promis, la finele săptămânii trecute, premierul Emil Boc. El a precizat că programul va fi continuat în acest an în limita unui plafon de garanţii în valoare de 200 milioane de euro, existând posibilitatea ca finanţarea să fie suplimentată în funcţie de resursele bugetare.

„Miercuri (19 ianuarie – n.r.) vom adopta hotărârea de guvern prin care vom stabili un plafon de 200 de milioane de euro pentru continuarea programului «Prima Casă» şi în anul 2011”, a spus Boc, la postul public de radio.

50 de milioane de euro, rămase din 2010

Aurel Şaramet, preşedintele Fondului de Garantare, a declarat pentru revista „Capital” că aproximativ 50 milioane de euro au rămas de anul trecut, însă pentru utilizarea lor este obligatorie o hotărâre de guvern prin care să se permită utilizarea plafonului neconsumat.

Potrivit lui Şaramet, prin cele două programe – „Prima Casă”, lansat în vara lui 2009, şi „Prima Casă 2”, demarat în februarie 2010 -, au fost aprobate aproximativ 35.000 de dosare. El a menţionat că 75% din totalul locuinţelor cumpărate de tineri prin acest program reprezintă apartamente de 2 şi 3 camere, majoritatea fiind locuinţe vechi.

Nouă case au ajuns la stat

De la începutul programului şi până în prezent, Fondul de Garantare s-a confruntat cu nouă cazuri de executare silită, din cauza neplăţii ratelor, informează revista „Capital”.

Şaramet a precizat că Fiscul încearcă să recupereze sumele şi pe alte căi. În ceea ce priveşte modificarea programului, printr-o implicare mai mare a băncilor, Şaramet a precizat că sunt discuţii, dar nu este încă nimic bătut în cuie.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.