spot_img
27.3 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Guvernul grec a aprobat proiectul de buget pe 2012

- Advertisement -

Guvernul grec a aprobat duminică seară proiectul de buget pentru 2012, a anunţat Ministerul de Finanţe într-un comunicat dat publicităţii după şedinţa de guvern, relatează agenţiile internaţionale de presă.

‘Proiectul de buget va fi supus mâine (luni – n.r.) aprobării parlamentului’, se mai menţionează în comunicat.

Ministerul de finanţe elen a confirmat informaţiile apărute pe surse privind depăşirea ţintelor de deficit pe 2011 şi 2012.

Conform sursei citate, deficitul bugetar din acest an este prognozat la 18,69 miliarde de euro, respectiv 8,5% din PIB, peste ţinta de deficit convenită cu UE şi FMI de 17,1 miliarde de euro, care ar fi reprezentat doar 7,8% din PIB. În 2012 deficitul ar urma să fie redus până la 6,8% din PIB, însă peste ţinta prevăzută în pachetul de asistenţă, de 6,5% din PIB.

Ministerul de Finanţe pune depăşirea ţintei de deficit pe seama recesiunii mai puternice decât se anticipa, în condiţiile în care economia s-a contractat cu 5,5%, în loc de 3,8%, cât se estima în mai. În plus, instituţia financiară a sugerat că şi noul deficit prognozat de 8,5% din PIB ar putea fi depăşit până la sfârşitul anului, dacă noile măsuri de austeritate nu sunt implementate.

De asemenea, duminică seară cabinetul grec a adoptat un plan controversat de creare a unei ‘forţe de muncă în rezervă’, care permite reducerea salariilor angajaţilor de la stat şi apoi trimiterea lor în şomaj după un an. Guvernul a anunţat deja că va trece ‘în rezervă’ 30.000 de salariaţi de la stat până la sfârşitul anului.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.