Guvernul liberal s-a mutat la Bârlad! Ministrul Boloș, nostalgic față de locurile unde a făcut armata (FOTO, VIDEO)

SUSȚINERE… Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, împreunã cu vicepremierul Raluca Țurcan, s-au aflat asearã într-o scurtã vizitã la Bârlad. Celor doi le-a fost gazdã primarul liberal Dumitru Boros, candidatul PNL la functia de primar al orasului, precum si un alt ministru, vasluianul Nelu Tãtaru, ministrul Sãnãtãtii si presedintele PNL Vaslui. Lui Boloș, Bârladul nu-i este indiferent, fiind locul unde a fãcut armata. De aceea a fost oarecum bucuros sã anunte cã orasul a primit de la Ministerul Fondurilor Europene de când este primar Boros, mai multi bani decât a absorbit în 16 ani de când primãria era condusã de PSD. Cele 36 milioane de euro atrase sunt cu mult fatã de ce a absorbit Constanța și a fost si observația fãcutã de vicepremierul României, Raluca Țurcan. O altã problemã ridicatã, spre satisfactia candidatului la președenția Consiliului Județean, Marius Arcãleanu, a fost si proiectul Aquavas de la Bârlad, care subfinanțat fiind de la judet, a trecut prin patru licitatii pentru lucrãrile de apã si canalizare si nu a fost adjudecat. Acum, la interventia lui Boloș, s-au mai alocat o sumã importantã de bani, pentru ca proiectul sã devinã atractiv pentru antreprenori.

Ministrii ai Fondurilor Europene, ai Sãnãtãtii si vicepremierul Raluca Turcan au confirmat cã Bãrladul a recuperat timpi importanti si a reusit o accesare a fondurilor europene mai eficientã, fatã de vechea administratie pesedistã. Bolos a spus cã începând cu 2016, de când Boros este primarul municipiul Bârlad, primãria nu a „iertat” nicio o oportunitate de finantare cu fonduri nerambursabile europene. Ba, au mai spus oficialii cã Bârladul a depãsit municipiul Constanta la absorbtie de bani europeni. Ministrul Fondurilor Europene a vorbit de ultimul proiect de circa 7 milioane de euro accesate printr-un proiect pentru dotarea cu aparaturã si modernizarea Ambulatoriului de Specialitate si al Compartimentului pentru Primirea Urgentelor de la Spitalul “Elena Beldiman” din Bârlad. O altã veste datã de Bolos a fost cea legatã de fondurile alocate pentru un proiect al Aquavas-ului care a fost de mai multe ori scos la licitatie, dar care nu a fost ofertat de niciun constructor din cauza subfinantãrii acestuia de Consiliul Judetean. Acesta a spus cã, pentru canalizarea si aductiunea de apã din Bârlad, fondurile s-au suplimentat cu 23 milioane lei, astfel de la 44 milioane s-a ajuns la 67 milioane lei. Astfel, existã posibilitatea mai mult ca sigur ca la termenul din 25 septembrie, licitatia pentru realizarea proiectului AQUAVAS la Bârlad va avea un ofertant sau mai multi, astfel încât dupã patru încercãri nereusite, lucrarea sã aibã un executant.

Raluca Turcan dã mari sperante judetului Vaslui: „Sansa este dezvoltarea mediului de afaceri!”

Vicepremierul Raluca Turcan a prezentat în principal care este sansa ca judetul Vaslui, unul dintre cele mai sãrace din România, sã se redreseze economic. “Sansa este uriasã, ca judetul Vaslui sã se redreseze. Oportunitatea vine din lansarea granturilor de 1 miliard de euro, pentru SRL-urile fãrã angajati, pentru companiile afectate pe perioada de crizã, din sectoarele HORECA, turism, transporturi, organizatoare de evenimente, pentru capital de lucru. Sunt trei tipuri de granturi în valoare de 1 miliard de euro, care se vor lansa în 25 septembrie, de cãtre Guvernul Orban. Facem apel cãtre toti cei cu spirit antreprenorial din judetul Vaslui si cei din Bârlad, ca sã acceseze aceste fonduri pentru a-si redresa afacerea”, a spus vicepremierul Raluca Turcanu. Aceasta a tinut sã arate cã “cifrele pe care noi le avem în fatã pe proiectele europene derulate la Bârlad, bat de departe fondurile europene atrase de municipiul Constanta, de exemplu. Vorbim asadar de un primar eficient care a valorificat fiecare oportunitate de a atrage fonduri pentru orasul sãu.

Ministrul Marcel Bolos, a fãcut armata la Bârlad!

Pentru ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, revenirea la Bârlad a fost nostalgicã. Mai ales cã întâlnirea a avut loc la Cinematograful “Victoria” pe care acesta l-a “vizitat” de multe ori. Actualul ministru Bolos a fãcut armata la UM 01458 din Bârlad, iar “aici veneam sã vedem filme, chiar la cinematograful acesta”, a spus nostalgic ministrul Bolos. “În urmã cu 34 de ani, eram aici în municipiul Bârlad, ca militar. Am fãcut aici stagiul militar si la acest cinematograf veneam la film. Acum sunt reprezentant al Guvernului. Si am venit sã sustinem un primar liberal care s-a remarcat prin tenacitatea cu care a depus cereri de finantare. Mentionez ultima accesare, 33,4 milioane lei, pentru spitalul din Bârlad, pentru achizitionarea de aparaturã. De asemeni s-au mai alocat, la solicitarea dumneavoastrã domnule primar, prin Aquavas Vaslui, o suplimentare de 23 de milioane de lei pentru implementarea proiectului de apã si canalizare, astfel încât acum Bârladul are 67 de milioane de lei pentru acest proiect, scos a cincea oarã la licitatie. Sunt convins cã vor fi cu sigurantã constructori care sã participe la licitatie si sã câstige”, a dat asigurãri ministrul Marcel Bolos.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ