0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Guvernul Olandei demisionează după scandalul alocațiilor

- Advertisement -

Guvernul Olandei a demisionat ca urmare a scandalului legat de miile de părinți acuzați pe nedrept de fraudă de către autoritățile fiscale. Mark Rutte, premierul țării, și-a înmânat demisia regelui Willem-Alexander, conform Politico.

Miniștrii guvernului olandez vor rămâne interimar în funcție până la formarea unei noi coaliții, în contextul în care alegeri generale sunt deja programate în lun martie. Deși demisionează acum, Rutte ar putea totuși să revină în funcție după alegeri, având în vedere că partidul său este pe primul loc în sondaje, la o diferență serioasă față de restul formațiunilor.

Sondajele Politico arată că Partidul lui Rutte este cu 17 procente peste al doilea partid clasat, Partidul Libertății, de extremă dreapta, condus de controversatul Geert Wilders.

Rutte a spus, anterior, că se opune dizolvării coaliției, motivând că țara are nevoie de stabilitate și de guvern pe perioada pandemiei de coronavirus.

Scandalul care a dărâmat guvernul Rutte

Un raport parlamentar, intitulat „Nedreptate fără precedent”, a fost publicat luna trecută, după o anchetă legată de scandalul alocațiilor pentru copii care a inclus interogarea publică a numeroși oficiali, inclusiv a premierului Rutte.

Aproximativ 20.000 de familii au fost urmărite penal pentru fraudă, au fost obligate să restituie alocațiile pentru copii încasate și li s-a încălcat dreptul de a face apel în instanță, timp de mai mulți ani, începând cu 2012. ….https://www.digi24.ro/stiri/externe/guvernul-olandei-demisioneaza-dupa-scandalul-alocatiilor-1434697

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.