spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
13-apr.-2024

Guvernul se reuneşte duminică pentru amendamentele la legea educaţiei

- Advertisement -

Guvernul a anunţat, vineri seara, că se va reuni duminică, la ora 16.00, în şedinţă, pentru analiza unor amendamente depuse de parlamentari la proiectul legii educaţiei naţionale, înainte de angajarea răspunderii.
Surse oficiale au declarat, miercuri, că Guvernul intenţionează să se reunească duminică în şedinţă, pentru a discuta amendamentele depuse la proiectul legii educaţiei, înainte de angajarea răspunderii în Parlament, iar o altă şedinţă de guvern pe aceeaşi temă ar putea fi organizată marţi, dacă unele dintre amendamente necesită o analiză aprofundată.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, în data de 28 octombrie, pe Legea educaţiei, au stabilit, luni, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Conducerea Parlamentului a decis ca până luni, 25 octombrie, să fie depuse amendamentele la proiectul pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Premierul Emil Boc i-a convocat, vineri, la Palatul Victoria, pe membri ai Cabinetului şi consilieri personali, pentru a discuta despre procedura de angajare a răspunderii Guvernului pe legea educaţiei.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul a cerut fiecărui ministru să analizeze criticile formulate de opoziţie în moţiune, legate de domeniul de care aceştia răspund, şi să transmită la Guvern răspunsuri punctuale prin care să fie demontate acuzaţiile, pentru a fi incluse în discursul din Parlament al primului-ministru.

Moţiunea de cenzură intitulată „Moţiunea României majoritare, moţiune populară”, iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Textul moţiunii are 14 pagini.

Documentul va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.