32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Guvernul vrea taxe si impozite mai mari, primarul Ciupilan le vrea mai mici!

BIRURI Husenii vor plãti în 2010 taxe si impozite mai mari cu aproape 20% fatã de anul precedent, asa cum a stabilit Guvernul prin HG 956/2009. A rãmas valabilã însã bonificatia de 5% pentru acei care au posibilitatea sã achite dãrile cãtre buget pânã pe 31 martie. Vestea bunã este cã primarul Ioan Ciupilan se declarã împotriva oricãror majorãri initiate la nivel local, afirmând chiar cã va cãuta în noua legislatie “portite” de micsorare a taxelor si impozitelor, ca o masurã anti-crizã.

SITUATIE Si la Husi taxele si impozitele locale în 2010 vor fi mai mari cu aproximativ 20%. În ciuda faptului cã autoritãtile husene îsi fixase un principiu propriu din a nu spori dãrile populatiei cãtre buget, o hotãrâre a Guvernului în acest sens n-a putut fi ignoratã. Primarul Ioan Ciupilan a precizat însã cã, la nivel local, desi are posibilitatea de a initia noi majorãri, exclude ideea. “A trebuit sã aplicãm legislatia în vigoare si taxele si impozitele s-au majorat pe 2010 asa cum s-a decis la nivel de Guvern. Dar pot sã asigur husenii cã sub nicio formã, la nivelul Consiliului Local, nu se va initia vreo altã majorare sau noi taxe si impozite pentru 2010”, a garantat Ciupilan.

“Dacã pot, le micsorez”!

IDEE Primarul Husului n-a exclus însã posibilitatea de a micsora taxele si impozitele locale. “Mã gândesc serios sã cãutãm în legislatie o posibilitate de a le micsora, acolo unde se poate. Trebuie sã fie vreo “portitã” prin care sã iesim din situatia asta. Ar fi o mãsurã anti-crizã. În asemenea vremuri, e o prostie sã pui taxe si impozite mai mari decât ar putea achita omul. Eu prefer sã fie mai mici, ca lumea sã poatã contribui, fãrã probleme. Degeaba pui taxe si impozite mari pe hârtie si încasãri sã nu ai deloc”, a precizat primarul Ioan Ciupilan.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here