spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

,,Haiducii’’ in bazarul din Vaslui

- Advertisement -

AMENZI Mãrfuri fãrã etichetã, neafisarea preturilor, lipsa oricãror mijloace vizibile de identificare a comerciantului – iatã ce au gãsit inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Vaslui la controlul efectuat în prima zi a lunii septembrie în Bazarul vasluian. Unii dintre cei gãsiti cu nereguli au aruncat vina pe… criza economicã.

“Controlul de astãzi a fost efectuat în urma numeroaselor sesizãri primite de la consumatori. Având în vedere cã la fata locului nu sunt conditii pentru întocmirea documentelor de control, comerciantii gãsiti cu nereguli au fost invitati la sediul Comisariatului. Astfel de actiuni au loc practic zilnic, si vor continua si pe viitor, la toti agentii economici.”, a declarat inspectorul sef Dan Liviu Cain. În timpul controlului, comerciantii care nu erau gãsiti în regulã se plângeau de conditiile precare din bazar, si încercau sã se justifice prin faptul cã abia îsi asezaserã marfa, desi era clar ca lumina zilei cã erau de ore bune cu produsele scoase la vânzare. Mai mult decât atât, somati sã afiseze preturile, unii dintre cei controlati dãdeau vina pe… criza economicã, si pe faptul cã “sunt putini cumpãrãtori, si oricum noi negociem preturile de fiecare datã”, dupã cum spunea o comerciantã.

Mãrfuri expirate gãsite la controalele efectuate.

În ultimele zile ale lunii august, CJPC Vaslui a desfãsurat un numãr de 58 actiuni de control pentru verificarea respectãrii prevederilor legale privind protectia consumatorilor, în toate orasele judetului, dar si în mediul rural. Cu toate cã aceste actiuni de control sunt dese, tot mai sunt agenti economici care nu vor sau nu stiu cum sã respecte prevederile legale, astfel cã, în doar 5 zile, în urma controalelor, s-au oprit, temporar sau definitiv, de la comercializare produse alimentare si nealimentare în valoare de peste 100 milioane lei vechi, si s-au dat amenzi de alti 303 miloane lei. Pentru încãlcarea prevederilor legale din domeniu, nu mai putin de 46 operatori economici au fost sanctionati, fiind aplicate 14 avertismente si 32 amenzi contraventionale. Comercializarea de produse alimentare (ciocolatã, prãjituri, iaurt, bãuturi rãcoritoare, fãinã alba, biscuiti, pufuleti cu ciocolata, esente alimentare, condimente) si nealimentare (vopsea, aracet, spray auto) în afara datei durabilitãtii minimale, dar si nerespectarea conditiilor de pãstrare sau comercializarea produselor si prestarea de servicii de alimentatie publica în spatii neautorizate au fost principalele deficiente care au fost constatate de inspectorii CJPC Vaslui. Având în vedere si faptul cã suntem în plin sezon al bâlciurilor, când înfloreste comertul stradal, dar si în perioada de toamnã, când tot omul gospodar îsi face provizii de legume sau conserve pentru iarnã, este de asteptat ca acest gen de deficiente sã fie întâlnite tot mai des în perioada urmãtoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.