spot_imgspot_img
spot_img
-0.7 C
Vaslui
08-dec.-2023

Haos după adoptarea bitcoin în El Salvador. Oamenii au ieșit în stradă, au ars cauciucuri și au aruncat cu petarde

- Advertisement -

Adoptarea criptomonedei bitcoin ca metodă legală de plată produce tensiuni sociale în El Salvador. Marți, la o zi după adoptarea criptomonedei și după ce bitcoin a scăzut deja cu 10%, oamenii au ieșit în stradă în fața Curții Supreme a țării pentru a protesta împotriva bitcoin – au ars cauciucuri, au aruncat cu petarde și au scandat împotriva președintelui țării, artizanul planului de a adopta Bitcoin ca metodă legală de plată.

Pe lângă faptul că aduce instabilitate financiară, unii spun că bitcoin ar putea fi folosit pentru tranzacții ilicite.

Un politician al opoziției susține că adoptarea bitcoin și căderea cu 10% a acestuia în prima zi a dus la pierderi de 3 milioane de dolari pentru El Salvador.

„Este o zi foarte proastă pentru președintele Bukele, guvernul său și experimentul bitcoin. Majoritatea populației știe foarte puțin despre criptomonede. Știm doar că este o piață foarte instabilă. Astăzi am putut să vedem acest lucru”, a spus Johnny Wright Sol, politician de opoziție din El Salvador.

Au existat și probleme cu serverele Chivo, aplicația de portofel electronic oficială a statului, care au picat la scurt timp după ce un număr mare de oameni au început să se înregistreze. Salvadorienii au primit din partea guvernului câte 30 de dolari în bitcoini, pentru a încuraja folosirea noii criptomonede. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/haos-dupa-adoptarea-bitcoin-in-el-salvador-oamenii-au-iesit-in-strada-au-ars-cauciucuri-si-au-aruncat-cu-petarde-1660877

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.