-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Haos în Scoala Deleni!

- Advertisement -

Profesori înjurati si fugãriti pe holurile scolii de elevi care vor sã-i batã

SOCANT Profesori înjurati si fugãriti pe holurile scolii de elevi care vor sã-i batã, usi baricadate, lovituri de rangã, mitinguri, chipurile, spontane ale copiilor…în aceste conditii s-a desfãsurat, vreme îndelungatã, activitatea didacticã de la Scoala Deleni, la câteva clase unde aveau ore niste profesori care nu se suportau din diverse motive! Chiar dacã Inspectoratul Scolar al Judetului Vaslui a fãcut tot posibilul sã detensioneze situatia, mergând chiar pânã la înlocuirea directorului, unul din personajele implicate în acest rãzboi, atmosfera a devenit explozivã sãptãmâna trecutã, când o femeie a fost împinsã de un profesor si a fãcut o crizã de epilepsie! Profesorul Claudiu Tãnase, cel care a fost direct implicat în eveniment, rupe tãcerea si spune cã a fost nevoit sã o împingã pe femeie, pentru a se apãra, fiindcã aceasta, însotitã de alte persoane, plus un grup de elevi, vroiau sã-l ia la bãtaie, manipulati fiind de doi profesori!

Profesorul de Fizicã si Chimie Claudiu Tãnase, si el, fost director, vreme de zece ani, al Scolii Deleni, îsi expune propria versiune vis-a-vis de incidentul care a avut loc sãptãmâna trecutã la Scoala Deleni si care a ajuns pe toate posturile nationale de televiziune. El a fost acuzat cã a împins o femeie care l-a luat la întrebãri despre notele fiicei sale din clasa a VIII-a. Profesorul a împins-o si femeia a cãzut. Bolnavã de epilepsie, a fãcut o crizã si a fost transportatã la spital. Aceasta este, pe scurt, varianta oficialã. Profesorul Claudiu Tãnase recunoaste cã a împins-o pe femeie, dar sustine cã aceasta nu era singurã, ci însotitã de alte persoane, si a fost nevoit sã se apere, fiindcã era înconjurat! Mai mult, grupului se pregãteau sã se alãture si câtiva elevi, cu intentia clarã de a-l lua la bãtaie! „Femeia nu a cãzut pe scãri, cum se spune, cel mult era pe prima treaptã. Într-adevãr, am împins-o, dar asta pentru cã vroia sã mã agreseze”, spune profesorul.

Bãtãi cu ranga în usa clasei, elevi terorizati si politie

În cele din urmã, profesorul a fost nevoit sã se refugieze într-o salã de clasã pe care a gãsit-o mai aproape, dând buzna în ora unei învãtãtoare de la clasa a III-a. Mai multi elevi l-au urmãrit si au încercat sã intre în clasã, împingându-se în usã. Nu au reusit sã o deschidã, dar cine stie ce s-ar fi întâmplat dacã nu ajungea politia, mai ales cã elevii turbulenti primiserã si ajutor din afarã! „Fiul mai mare al femeii pe care am împins-o a venit cu o rangã si a început sã loveascã din rãsputeri în usã, fãcând o gãlãgie infernalã. Eu tineam de usã, învãtãtoarea nu a mai putut sã-i linisteascã pe copiii de clasa a III-a, care au început sã tipe si s-au refugiat toti în spatele clasei. Nu stiu cum am reusit sã sun la 112 si primul care a venit în scoalã a fost politistul din comunã. Agresorul cu ranga s-a retras atunci”, povesteste profesorul Tãnase. Scene de cosmar, cu atât mai mult cu cât se petrec într-o unitate de învãtãmânt! Nu mai punem la socotealã cã actiunea se petrecea în timpul orelor de curs, când în scoalã ar fi trebuit sã fie liniste!

Elevii, învãtati sã se poarte urât, ca sã-l scoatã din sãrite pe profesor

În loc sã vinã la scoalã ca sã învete carte, elevii din clasele mai mari de la Deleni au fost atrasi în rãzboiul dintre fostul director, sotia acestuia si profesorul Tãnase! În mod normal, profesorii nu ar trebui sã le împãrtãseascã elevilor impresii despre celelalte cadre didactice, ci sã-si facã ora conform programei si sã-i învete carte pe copii. Acest lucru nu a fost valabil si în cazul Scolii Deleni, unde elevii trebuiau sã fie la curent cu toate simpatiile si antipatiile din cancelarie, ba chiar sã colaboreze cu unii profesori care-i învãtau sã le facã zile fripte celorlalti! Reclamatii peste reclamatii de ambele pãrti – profesorul Claudiu versus fostul director al scolii, convocãri mai mult sau mai putin legale ale Consiliului de Administratie, adrese la minister, inspectii…Profesorul Tãnase sustine cã elevii au fost întorsi împotriva lui, învãtati sã-l insulte, sã facã gãlãgie la ore, cu scopul de a-l face sã se enerveze si sã comitã vreo gafã pentru care sã fie din nou reclamat si poate chiar scos din scoalã!

Fata femeii agresate, unul din copiii-problemã

Unul din copiii-instrument pare sã fie chiar fetita de clasa a VIII-a a femeii pe care Claudiu Tãnase a împins-o si care este unul dintre copiii-problemã, atât la învãtãturã cât si la comportament, la orele profesorului si nu numai. Ca o coincidentã, la clasa respectivã este dirigintã chiar sotia fostului director! „S-a mers pânã acolo ca elevii sã fie sfãtuiti ca, atunci când le dau lucrare de control, sã treacã pe foaie o altã datã, a uneia dintre zilele în care eu nu aveam ore la Deleni, ci în satul Buda, pentru ca, ulterior, sã parã cã eu am trecut note din burtã în catalog”, mai spune Claudiu Tãnase. Altã datã, diriginta si-a manifestat, în fata copiilor si a profesorului, bucuria cã eleva l-a înjurat! „Bine v-a fãcut cã v-a înjurat!”, mi-a spus ea în fata clasei.

„Îmi pare rãu de copii!”

„Inspectoratul Scolar a luat decizia de a-mi suspenda orele de la Scoala Deleni. Nu cred cã mã voi mai întoarce acolo. De ce n-am plecat pânã acum? Nu puteam sã plec capul în fata a doi profesori care cred cã scoala este mosia lor si din cauza cãrora, de-a lungul timpului, din scoalã au plecat foarte multe cadre didactice. Cel mai rãu îmi pare de copii. Ei nu sunt vinovati, sunt manipulati si problemele dintre cadrele didactice nu fac parte din programa scolarã”, a declarat profesorul Claudiu Tãnase.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.