spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Haosul de la Murgeni continuã

- Advertisement -

PERSEVERENTÃ Scandalul de la Murgeni pare sã nu mai ajungã la final. Primarul orasului, Ioan Buta, nu se lasã cu una cu douã atunci când vine vorba de obtinerea puterii administrative, acesta ducând o luptã acerbã pentru a reusi sã punã în întregime mâinile pe frâiele puterii. În acest scop, pe ordinea de zi în sedinta extraordinarã de mâine a Consiliului Local, printre altele, a fost introdusã si revocarea consilierului PP-DD Despa Carmen si înlocuirea acestuia cu urmãtorul membru de pe listã, votul noului consilier fiind decisiv în mentinerea lui Mihai Bors în functia de viceprimar al orasului Murgeni.

Consilierul local Despa Carmen este plecat de câteva luni în Italia, si nu a mai participat în acestã perioadã de timp la nicio sedintã. Desi în mod normal validarea noilor consilieri se face doar în sedintele ordinare, se pare cã primarul nu mai are rãbdare si doreste cu orice chip sã îl înlocuiascã pe acesta cu un alt om care sã se supunã doleantelor sale. Mai mult, unele surse sustin cã desi urmãtorul pe listã ar fi Costel Hamza, acesta a fost la rândul lui sanctionat întrucât nu i-ar fi tinut hangul lui Ioan Buta, fiind în cele din urmã dat la o parte. Contactat telefonic, edilul a spus cã desi nu este urgentã validarea noului consilier PP-DD, nu mai are rost amânarea acesteia, întrucât Despa Carmen nu se va prezenta la urmãtoare sedintã ordinarã. Întreabarea fireascã este: de ce nu mai poate astepta aceastã actiune pânã la urmãtoarea sedintã ordinarã, dacã timp de cinci luni ea a fost amânatã? Rãspunsul stã în faptul cã pentru mentinerea în functia de viceprimar al lui Mihai Bors, primarul ar mai avea nevoie de un vot, sase consilieri fiind pentru schimbarea acestuia cu fostul primar Jenicã Panica si sase pentru mentinerea lui. „Nu este nicio grabã. Consilierul care trebuie înlocuit nu s-a mai prezentat de aproximativ cinci luni la nicio sedintã ordinarã, fiind plecat din tarã împreunã cu familia. L-am contactat telefonic si ne-a confirmat faptul cã nu va veni în România curând, de aceea, este necesarã înlocuirea lui.”, a declarat Ioan Buta, primarul orasului Murgeni.

Alexandru Filiutã face legea

Alexandru Filiutã, secretarul orasului Murgeni, un sustinãtor înfocat a lui Ioan Buta pare sã fi uitat care îi este locul si care îi sunt îndatoririle. Acesta se comportã de parcã ar fi pe propria mosie desi rolul lui este acela de a fi arbitru, de a supraveghea buna desfãsurare a lucrurilor. Secretarul actioneazã ca un jucãtor dupã bunul plac, dând afarã oamenii din sedinte si luând hotãrâri pe care nu are niciun drept legal sã le ia. Obiectivitatea acestuia lipseste cu desãvârsire si, ca un adevãrat judecãtor, acesta hotãrãste ce este bine si ce nu. Dupã ce secretarul Filiutã a recunoscut în sedinta din 19 ianuarie cã a gresit, interpretând rãu adresa prin care i se retrãgea sprijinul politic lui Eugen Plãcintã, acesta a comis-o din nou informându-l pentru a doua oarã consecutiv pe Plãcintã cã nu mai este consilier întrucât a fost exclus din partid. Ca si prima datã, consilierul UNPR nu a primit comunicarea excluderii, neavând timp sã depunã constestatie. Prin actiunile sale Alexandru Filiutã se strãduieste parcã sã demonstreze cã nu îsi cunoaste meseria.

Eugen Plãcintã luptã în continuare

Revocat din functia de consilier pentru a doua oarã consecutiv Eugen Plãcintã nu renuntã si luptã în continuare împotriva „abuzurilor si ilegalitãtilor pe care le-au comis UNPR Vaslui si Alexandru Filiutã.” Acesta a fãcut o nouã plângere Prefecturii si Tribunalului Vaslui, prin care cere sã i se facã dreptate. „În sedinta din 19 ianuarie am fost înstiintat cã am fost exculs din partid si cã am pierdut functia de consilier. Potrivit art. 28, lit. h si art.19 hotãrârea de sanctionare poate fi contestatã în termen de maxim 15 zile de la comunicare. Sanctiunea aplicatã de UNPR Vaslui nu mi s-a comunicat nici pânã azi nerespectându-se astfel procedurile prevãzute în statutul partidului si a regulamentului de aplicare a statutului. De aceea, cer repunerea în functia de consilier local al orasului Murgeni si retributia indemnizatiei de consilier local de la data încetãrii plãtii si pânã la data pronuntãrii Instantei.”, a declarat Eugen Plãcintã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.