Happy-end la Bunești Averești: a fost salvată fântâna distrusă de scandalul cu pisica moartă dintre doi vecini! (VIDEO)

ORGOLII RURALE… Când doi vecini se ceartă, iar o fântână cade la mijloc și e distrusă fără nicio remușcare, numai primăria locală dacă mai poate face ceva! La Bunești Averești, de pildă, unde Giulio, un sătean supărat, a demolat fântâna și și-a construit gardul exact peste puț, de nervi că vecinul i-ar fi aruncat o pisică în apă, primarul Vasile Tărăgan a fost nevoit să intervină cu Poliția, ca să calmeze spiritele. Partea bună este că fântâna a fost refăcută și redată sătenilor, însă acum doi pui de tei sunt în pericol. “Am vorbit cu domnul primar să fac fântâna la loc. Și am ascultat, uitați-vă! Dar lucrurile nu rămân așa: acum, să știți că am altă problemă cu vecinul. Și-a plantat doi tei, care îmi fac umbră. Dacă nu taie teii, iese iar scandal”, spune Giulio. “Așa vor face mereu. La sat oamenii se ceartă din nimic. Dacă nevasta unuia înșiră rufe mai bine decât nevasta altuia, iese dușmănie. Primarul nu va putea sta mereu între ei. În toate satele e așa, nu doar la noi, când vine vorba de cei care nu își văd de treaba lor”, spun oamenii din Averești.

În scandalul recent de la Bunești Averești, unde un bărbat a distrus fântâna satului după o ceartă zdravănă cu vecinul, lucrurile par să se îndrepte. Primarul Vasile Tărăgan a reușit să îl convingă pe cetățeanul nervos să refacă fântâna și să o redea utilității publice. “Să știți că nu avem multe cazuri în comună, de vecini care să nu se înțeleagă și să ajungă la asemenea situații. Sunt cam 6 sau 7 cazuri. Dar sunt greu de înțeles. Eu, când mă trezesc dimineața și ies în curte, îmi salut prima dată vecinii. Strig “vecine, ce faci? Bună dimineața”. Că așa e frumos. Cum să ai orgolii din acestea cu vecinii, să dărâmi, să te ameninți, în loc să te împaci bine, să te ajuți, să fie înțelegere și omenie?! Eu caut de fiecare dată să vorbesc cu oamenii și să văd cum mediez asemenea situații. În cazul lui Giulio și al vecinului său, Viorel, pot să spun că amândoi sunt oameni gospodari, au ce le trebuie, dar nu se știe care e mai cu moț. Eu nu țin cu niciunul. I-am spus lui Giulio, că dacă nu repară fântâna și nu își face gardul în așa fel încât să poată lua toată lumea apă, atunci va fi demolată toată construcția ilegală. Mereu le spun: luați și vă înțelegeți, că nu aveți nimic de împărțit. Dar degeaba. Ei se ceartă cam de câțiva ani”, a spus primarul Vasile Tărăgan.

Fântâna a căzut victimă în disputa localnicilor, dar teii intră la rând!

Orgoliile gospodarilor de prin sate sunt mult mai accentuate decât la oraș, întrucât e o comunitate mai mică și acțiunile sau agoniseala fiecăruia e știută, comentată și se ajunge repede la motive de invidie, spun ceilalți consăteni ai vecinilor în dispută. Cel puțin Giulio e decis să nu înceteze zâzania. Acum a mai găsit o pricină: teii plantați de Viorel! “Eu am făcut la loc fântâna, cum mi-a cerut primarul, dar Viorel de ce și-a plantat doi tei pe domeniul public? Eu nu sunt de acord cu așa ceva. Anunț de pe acum, că eu vreau ca el să taie acei copaci, care mie îmi țin umbră. Eu vreau soare! Cine e el, ca să planteze tei pe aici, pe drum, la o distanță de 35 de centimentri de gardul lui? Cu ce drept? Eu mi-am pus cameră de luat vederi și l-am văzut cum înjura și tot ce făcea pe aici. Domnul primar trebuie să știe că eu nu sunt de acord cu teii. Dacă am rezolvat cu fântâna, să vedem cu teii cum o să iasă”, spune bărbatul. “Vedeți, e destul de greu de făcut pace între oamenii care nu vor să lase deloc orgoliile deoparte. Din fericire, așa cum v-am spus, nu avem multe cazuri în comună, de vecini care să ajungă la asemenea scandaluri. Sper ca toți să ia aminte și să nu mai ajungă nimeni la asemenea situații. Nu e frumos”, spune primarul Vasile Tărăgan.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ