„Harry Potter and the Sorcerer’s Stone“ a depăşit pragul de încasări de 1 miliard de dolari

Filmul „Harry Potter şi Piatra Filozofală/ Harry Potter and the Sorcerer’s Stone“ a depăşit pragul de încasări de 1 miliard de dolari, după ce a fost relansat în cinematografele din China.
După două decenii de la premiera în cinematografe, „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” a depăşit pragul de 1 miliard de dolari încasări. Primul lungmetraj din franciză a înregistrat această performanţă graţie relansării 3D şi Imax în China, scrie news.ro. Weekendul trecut, aici, el a generat încasări de 13,6 milioane de dolari. Până în prezent, filmul a adunat 1,001 miliarde de dolari, devenind al doilea din franciza de opt lungmetraje care trece pragul de 1 miliard de dolari. „Harry Potter şi Talismanele Morţii – Partea 2/ Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2”, ultimul din sagă, a generat încasări totale de 1,34 de miliarde de dolari la nivel global în 2011. În total, franciza a strâns 7,74 de miliarde de dolari în box office.
„Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” a fost un succes, înregistrând încasări de 974 de milioane de dolari din vânzarea de bilete în 2001. El a fost nominalizat la trei categorii ale premiilor Oscar. Filmele, bazate pe romanele scrise de J.K. Rowling, i-au făcut celebri pe actorii Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint.

Citeste mai mult: adev.ro/qfcnlt
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ