spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
26-feb.-2024

Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în aproape jumătate din țară. Cantitățile de apă vor ajunge la 70 l/mp

- Advertisement -

Meteorologii au emis noi avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii, grindină și vânt puternic. În aproape jumătate din țară va fi în vigoare până joi dimineață un cod portocaliu de averse și instabilitate atmosferică.

Prima avertizare a meteorologilor se referă la un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până joi, ora 10.00.

harta-ANM
Harta ANM de ploi torențiale

În sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei, potrivit ANM.

Miercuri, la ora 12.00 va intra în vigoare un alt cod portocaliu de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată, valabil până joi dimineață, la ora 8.00. În Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp, potrivit ANM. …https://www.digi24.ro/meteo/harta-cod-portocaliu-de-ploi-torentiale-si-vijelii-in-aproape-jumatate-din-tara-cantitatile-de-apa-vor-ajunge-la-70-l-mp-1644879

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.