5 C
Vaslui
08-dec.-2022

HC Vaslui si-a consolidat pozitia de lider

- Advertisement -

Handbal Divizia A / HC Vaslui – Universitatea Galati 26-25 (11-13)

LA LIMITÃ… Victorie chinuitã pentru HC Vaslui în fata celor de la Universitatea Galati, scor 26-25 (11-13). Dupã o primã reprizã mai slabã, handbalistii vasluieni au întors jocul în partea secundã si au obtinut victoria care îi mentine pe prima treaptã a podiumului.

Vasluienii au început meciul în atac, însã nu au reusit sã se desprindã pe tabela de marcaj. Vasluienii au ratat, iar gãlãtenii au profitat. Handbalistii de la Universitatea nu au uitat cã în editia trecutã au câstigat seria A participând la barajul de promovare în Liga Nationalã si au preluat conducerea jocului. Numai evolutiile excelente ale portarului Alexandru Vasiliu au fãcut ca oaspetii sã nu intre la cabine decât cu un avantaj minim de douã goluri! Dupã pauzã, Liviu Gugles a reusit sã-si motiveze jucãtorii si sã întoarcã jocul în favoarea echipei sale. Începutul bun al pãrtii secunde nu a fost un simplu foc de paie, iar handbalistii vasluieni au reusit sã se distanteze la patru goluri. În ciuda faptului cã unul dintre cei doi arbitri prahoveni a fãcut tot posibilul ca meciul sã se îndrepte cãtre o victorie a oaspetilor, handbalistii vasluieni s-au dãruit si au obtinut o victorie mai mult decât meritatã. Pe final, gãlãtenii s-au apropiat la un singur gol si au avut ultimul atac al meciului, însã nu au mai putut înscrie golul egalizator. Cei peste 300 de spectatori prezenti la Sala Sporturilor din Vaslui a aplaudat în picioare evolutia echipei, care a obtinut cea de-a patra victorie în aceastã editie de campionat. Dupã cinci etape, HC Vaslui ocupã prima pozitie a clasamentului cu 8 puncte, urmatã de Bucovina II Suceava cu sase puncte. În etapa viitoare, vasluienii se vor deplasa la Iasi, pentru derby-ul cu Politehnica.

“Puteam sã câstigãm la scor”

Antrenorul Vasluiului, Liviu Gugles spune cã echipa sa putea sã câstige la un scor mult mai confortabil, însã gãlãtenii au fost tratati cu superficialitate, mai ales în prima parte a jocului. “Ne-am fãcut singuri greu jocul. Puteam sã câstigãm la un scor mult mai confortabil. I-am tratat cu superficialitate, iar acest lucru ne-a costat în prima reprizã, când am fost condusi în permanentã. De aceastã datã, am mizat mai mult pe tineri, care au reusit sã revinã în joc si sã câstige partida. Ne asteaptã un alt joc dificil la Iasi, cu Politehnica. Sperãm ca în aceastã sãptãmânã sã pregãtim cât mai bine meciul si sã obtinem un rezultat pozitiv”, a declarat Liviu Gugles.

Etapa a V:

HC Vaslui – Universitatea Galati  26-25 (11-13)

Bucovina II Suceava – CSM Focsani      36-23 (17-13)

Stiinta II Bacãu – LPS Piatra-Neamt        29-25  (13-14)

Clasament Seria A, Divizia A:

Loc   Echipã       M      V      E      Π      Gm-Gp       Puncte

1        HC Vaslui     5        4        0        1        140-136         8

2        Suceava II    4        3        0        1        125-110         6

3        Poli Iasi        4        2        1        1        91-81            5

4        Bacãu II       4        2        0        2        96-97            3*

5        Focsani        4        1        1        2        101-110         3

6        Galati 4        1        0        3        111-97 2

7        Neamt          5        1        0        4        126-159         2

* Echipã penalizatã cu un punct

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.