spot_img
17.3 C
Vaslui
30-mai-2023

„Hitler era evreu“, vârful aisbergului propagandei antisemite ruse. Nimic nu e prea mult pentru a justifica războiul

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Într-o încercare repetată de a denigra Ucraina şi de a-l cataloga pe preşedintele Volodimir Zelenski drept „nazist”, în ciuda faptului că este evreu, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a sugerat că Hitler „avea şi sânge evreu” şi că „cei mai înfocaţi antisemiţi sunt, de obicei, evrei.” Este doar vârful aisbergului unei campanii antisemite în care Rusia rescrie istoria pentru a o folosi în scopuri politice, scrie EU vs Disinfo.

Asemenea afirmaţii, care urmăresc să justifice invazia Ucrainei de către Rusia, nu sunt doar false din punct de vedere faptic. Ele trivializează Holocaustul, alimentează antisemitismul şi corodează memoria istorică colectivă – arată Site-ul Eu vs Disinfo, proiectul pilot al Grupului de lucru Est StratCom al Serviciului European de Acţiune Externă înfiinţat în 2015 pentru a răspunde mai bine la campaniile de dezinformare ale Federaţiei Ruse care afectează UE.

Departe de a fi o scăpare accidentală, afirmaţiile lui Lavrov fac parte din încercările deliberate şi repetate de a revizui istoria în scopuri politice, cum ar fi mobilizarea sprijinului public intern pentru război.

Citeste mai mult: adev.ro/rbh2me

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.