spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Hizo sa fii, Canu sa ai! (FC Vaslui 1 – 0 Victoria Branesti)

- Advertisement -

RÃSPLATÃ… “Galben-verzii” au câstigat asearã toate cele trei puncte puse în joc, la capãtul unui meci în care nu au strãlucit deloc. Golul izbãvitor a purtat semnãtura cãpitanului Gabriel Cânu, cel care, la fel ca si alti galben-verzi, a renãscut sub comanda antrenorului Viorel Hizo.

Gabriel Cânu a rãsplãtit cu vârf si îndesat încrederea pe care tehnicianul Viorel Hizo i-a acordat-o odatã cu atribuirea banderolei de cãpitan. Desi în era Lopez Caro nu a prins nici o partidã din cauza unei accidentãri destul de serioase, fundasul a revenit atunci când nimeni nu se mai astepta. Au fost si guri rele care preconizau o carierã încheiatã prematur, si au fost si oameni care au crezut în puterea fostului timisorean de a reveni si mai puternic decât înainte. Unul dintre acestia a fost antrenorul Viorel Hizo, cel care a decis, în ciuda faptului cã la un moment dat centrul defensivei pãrea sã fie destul de bine sudat, sã îl titularizeze pe Gabriel Cânu. Revenirea acestuia pe terenul de joc nu a fost cu noroc pentru ‘‘galben-verzi’’, meciul de cupã de la Slatina fiind deja istorie. Evolutiile fundasului central s-au identificat cu seria bunã de partide fãcute de FC Vaslui, atitudinea lui în teren impulsionându-i de multe ori pe ceilalti echipieri. Tocmai datoritã determinãri si spiritului de sacrificiu, Cânu este vãzut ca fiind cea mai bunã solutie pentru a purta banderola de cãpitan de echipã. Evolutiile bune ale fostului fotbalist de pe ‘‘Bega’’ au fost încununate vineri seara cu un gol, care a cântãrit decisiv pentru stabilirea echipei învingãtoare. Fãrã a diminua din meritele celorlalti jucãtori, aceastã victorie i se datoreazã în mare mãsurã.

Golul a venit dupã o fazã controversatã

Faza premãrgãtoare cornerului din care a rezultat golul înscris de Gabriel Cânu a fost intens contestatã de oaspeti. Mai exact, Burdujan s-a luptat cu Marincãu pentru o minge aruncatã în adâncime, fundasul celor de la Brãnesti a protejat si a lãsat balonul sã iasã în afara terenului, arbitrul indicând loviturã de colt. Nici bine nu s-au trezit oaspetii din proteste, cã Gabriel Cânu a si marcat din centrarea perfectã a lui Adailton.

,,Sunt bucuros ca am marcat’’

‘‘A fost greu, întotdeauna este greu cu echipele mai slab cotate. Noi însã trebuie sã câstigãm tot de acum înainte, dacã facem un pas gresit, un egal sau o înfrângere e dezastru. Am avut noroc, dar importante sunt cele trei puncte pe care le-am obtinut. Trecem printr-o serie foarte bunã, si prin ultimele jocuri am mai recuperat din punctele pe care le-am pierdut în startul cam­pio­natului. Sunt bucuros cã am înscris si am câstigat. Ne asteaptã o deplasare foarte grea la Timisoara, unde vom avea o partidã cel putin cum a fost cea de la Craiova. Noi mergem acolo doar sã câstigãm.’’ – Gabriel

,,Meciul nu m-a multumit’’

“Am trecut de cel mai greu joc pe care Vasluiul l-a avut pânã acum, în acest sezon. Am fost convins cã asa se va întâmpla, dupã un parcurs bun, cu jocuri foarte bune. Meciul nu m-a multumit, dar am avut foarte multi accidentati si a fost greu sã alcãtuiesc o echipã la fel de bunã ca pânã acum. Toti jucãtorii trebuie felicitati, este o victorie la fel de importantã ca si cele împotriva Craiovei sau CFR-ului. Am avut noroc si din nou Kuciak, la fel ca si la Craiova, a demonstrat cã este un portar de mare valoare. Aproape toti jucãtorii de pe foaia de rezervã veneau dupã accidentãri si încã nu erau refãcuti complet. Am riscat foarte mult când i-am introdus pe Sânmãrtean si pe Pouga. Trebuia sã improvizez si sã gãsesc solutii pentru acest meci, pe care este foarte bine cã l-am câstigat. As fi vrut sã îl am pe Gladstone, pe Pavlovic, pe Mike si chiar pe Costly. Nu am fãcut modificãri în echipã doar de dragul de a le face. De acum înainte ne gândim doar la meciul cu Timisoara.’’ – Viorel Hizo.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.