28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Hora miresei, devenită virală în România, deschide sezonul nunților din cătunul lui Buzatu, al satului Mărășeni | VIDEO

HORA MIRESEI… Nuntã mare la iesirea din satul Mãrãseni, unde locuieste si presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu. S-a dat startul la sezonul cãsãtoriilor în cochetul sat de lângã Vaslui si sperãm ca mireasã sã fi târâit piciorul, în speranta ca astfel de evenimente se vor tot repeta anul acesta în aceastã comunã. Sâmbãta trecutã, doi tineri din sat au decis sã-si uneascã destinele si au tinut sã facã o nuntã traditionalã, unde sã respecte cu sfintenie obiceiurile din trecut. Fãrã sã stea pe gânduri au pornit alaiul, de la casa miresei, asa cum cere traditia si au mers în celãlalt capãt al satului, la locuinta mirelui acompaniati de fanfarã, dar urmãriti discret si de o limuzinã gãtitã special pentru nuntã. Dupã ce mireasa si-a luat ziua bunã de la pãrinti, vornicelul a dat semnalul si nuntasii au încins o horã mare, la casa socrilor mici, fix în Drumul National, paralizând traficul intens de pe ruta Vaslui – Negresti – Roman. Fanfara lui Adrian de la Valea Mare si-a fãcut numãrul perfect, uluindu-i pânã si pe soferii din trafic care au devenit nostalgici. Evenimentul a fost filmat de unul dintre soferi si a fost postat pe un grup de unde a devenit viral pe retelele de socializare.

Cei de la postul de televiziune Antena 3 l-a preluat, catalogând evenimentul drept stirea diminetii de luni. Au existat si câteva voci ale „analistilor” din mediul on-line, strâns uniti sub egida „mândri cã suntem vasluieni” care au contestat veridicitatea stirii. Ba cã ar fi filmuletul vechi, ba cã nu e în Vaslui, desi indiciile de pe filmare arãtau clar cã este vorba de o locatie din comuna Stefan cel Mare, mai exact din satul Mãrãseni. „Da, este nunta noastrã, însã nu vrem sã mai dãm declaratie. Cã ne-om trezi cu tot felul de probleme si n-am chef ca luna de miere s-o petrec pe la Politie si sã dau cu subsemnatul. Noi n-am vrut sã facem hora în stradã, dar dacã ne-au lãsat, nu am mai avut ce face”, a spus ginericã reporterilor de la Vremea Nouã grãbit, fiindcã avea o întâlnire programatã la „nasu”, tot un consãtean din Mãrãseni. Primarul din comunã este cel mai mândru si spune cã nu-i problemã cã drumul a fost blocat pret de câteva momente: „Eu nu cred cã s-a supãrat nimeni pe bucuria acestor tineri frumosi. Eu mã bucur cã s-a vãzut în toatã tara cum se fac nuntile la oamenii gospodari din comuna noastrã, dar mai mult cã se respectã traditiile cu sfintenie. Eu n-am fost la nuntã, cã nu am fost invitat, dar mi-ar fi plãcut sã merg, fiindcã îi cunosc pe tineri si sunt amândoi frumosi, cuminti si harnici”.

Socrul mare l-ar fi chemat pe primar la nuntã, dar nu a vrut sã-si facã obligatii

Mai vorbãret decât ginerele si mireasa a fost tatãl socru. Dar nu prea a fost lãsat. Mândru cã nunta a devenit cunoscutã în toatã România, acesta ar fi vrut sã vorbeascã mai mult despre eveniment, dar fiul sãu l-a rugat sã nu o facã. Acesta le-a spus reporterilor Vremea Nouã de ce primarul comunei, Mihai Moraru, nu a fost invitat: „Nu l-am chemat pe primar, pentru cã nu am vrut sã ne facem obligatii. Dacã vine la tine la nuntã, apoi trebuie sã te duci si tu la el. Asa cã, ãsta a fost motivul pentru care nu l-am chemat. Sã stiti cã noi tot ce am fãcut, s-a putut doar prin muncã cinstitã. Acum, cã l-am vãzut însurat pe bãiat, chiar sunt bucuros”. În cele din urmã, ginericã chiar dacã si-a impus sã nu dea declaratii presei, ne-a mãrturisit cã fanfara care a fost chematã la nuntã a fost destul de scumpã si l-a costat o micã avere: „Noi ne-am înteles sã vinã 11 lãutari si am bãtut palma pe 7000 de lei, dar a fost mai mult pânã la final, fiindcã au venit mai multi în formatie. Ce eram sã fac?”.

De la fanfarã-la muzicã modernã si de la horã-la vals, pe ritmurile melodiei Andrei

SCHIMBARE… Dacã prima parte a nuntii s-a desfãsurat în sat, petrecerea, masa si darul au fost fãcute la un restaurant din Vaslui, iar fanfara a fost înlocuitã cu o formatie localã care a dat-o pe „americãnisme”. Atmosfera de la petrecere nu a mai fost marcatã de traditii, asa cum a început, iar nuntasii nu au mai venit îmbracati în ii. Meniul a fost înlocuit, iar de la sarmale, fripturã la cuptorul cu lemne si saramurã de peste, s-a trecut la meniuri sofisticate, demne de un restaurant cu staif, cum este cel în care s-a desfãsurat nunta (Ambasador). De la fanfarã, mirii au trecut la vals pe ritmurile melodiei Andrei, Pas cu Pas, într-o atmfosferã cu mult fum dirijat de „profesionistii” care si filmau dintr-o macara de parcã ai fi zis cã te afli pe platourile de filmare de la emisiunea lui Gâdea de la Antena 3. „Nunta am fãcut-o în oras, la un restsaurant si nu a mai cântat fanfara. Am avut o formatie localã, dar nu are rost sã mai comentãm cu dumneavoastrã, pentru cã e posibil ca publicitatea excesivã sã ne facã si mult rãu”, a mai spus ginericã. Mireasa ne-a destãinuit cã la finalul petrecerii a fost totusi un moment, cel al Perinitei, care le-a adus aminte invitatilor de cum a început nunta.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here