spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Horia Moculescu, despre selecţia pentru Eurovision 2011: Nicio piesă de nota 10

- Advertisement -

Preşedintele juriului care a selecţionat piesele înscrise în cursa pentru Eurovision România 2011 spune că nu a avut şansa să acorde o notă de 10.

13 piese (şi una de rezervă) din 84 înscrise la preselecţia pentru ediţia 2011 a concursului Eurovision au fost alese de juriu, marţi, să participe la finala selecţiei naţionale ce va avea loc în noaptea de Revelion, la Televiziunea Română. La propunerea impresarului Paul Nacă s-a hotărât ca, pentru prima dată, toate cele 84 de piese participante la preselecţie să fie postate pe site-ul TVR.
Din juriul prezidat de Horia Moculescu au mai făcut parte Eduard Cârcotă – compozitor, Alexandra Cepraga – regizor muzical, Manuel Dinculescu – director de programe Radio 21 & Vibe FM, Ştefan Naftanailă – realizator Radio România, George Natsis – compozitor, Christian Raetscher – impresar, Gabriela Scraba – realizator Radio România, Elena Ştirbescu – realizator TVR, Dan Teodorescu – compozitor, Andrei Tudor – compozitor.

„Media valorică a pieselor este permanent aceeaşi. Diferă doar vârfurile. Eu nu am dat nicio notă de 10, doar câţiva de 9. Cea mai mică notă pe care am acordat-o a fost 3. Rămân însă sceptic privind evoluţia piesei alese după finala naţională. Câtă atenţie se va acorda interpretului şi cât va fi ea de promovată!”, a mai spus Horia Moculescu.

Filmările pentru videoclipurile pieselor va avea loc vineri, 19 noiembrie, iar finalistele vor fi afişate pe site-ul TVR în maximum două zile.

Alături de TVR, la organizarea acestui eveniment a pus umărul şi Societatea Română de Radiodifuziune (SRR). „Vom difuza, pe toate posturile naţionale, piesele aflate în Semifinală şi vom prezenta selecţiuni de la finala selecţiei naţionale în programul nostru de Revelion”, a spus Ruxandra Săraru director de Comunicare şi Marketing al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Conflict cu Laurenţiu Cazan

Debutul Eurovision 2011 nu a fost ocolit de conflicte. Laurenţiu Cazan compozitorul şi interpretul melodiei situate pe locul trei în preferinţele juriului, „We Can Change the World”, refuză să susţină piesa în semifinală deoarce are programate concerte în noaptea de Revelion. Mai mult, artistul a trecut la numele interpretului altă persoană, ceea ce nu este în acord cu regulamentul.

„Aşa cum este stipulat şi în contract neparticiparea în Semifinală atrage după sine o penalizare a artistului cu 100.000 de euro. Bănuiesc că, idiferent de angajament, suma nu se ridică la această valoare”, a spus Marina Almăşan.

Chiar în timpul conferinţei de presă, Laurenţiu Cazan a anunţat că va participa vineri la filmarea videoclipurilor.

Spectacolul pentru Eurovision şi, implicit, o parte a programului de Revelion se va filma, în direct, în studioul trei al TVR. Decorul va fi spectaculos şi a fost pus la dispoziţie de arhitecta Geta Nistor şi omul de afaceri Cristian Erbaşu. La transmisiunea în direct vor fi invitate 130 de persoane, personalităţi din televiziune, vedete dar şi câştigători ai concursurilor. Programul va începe pe 31 decembrie la ora 21.00 şi se va încheia pe întâi ianuarie 2011 la ora 2.

Piesele vor fi alese prin vot, iar la punctaj va contribui 50% televotingul şi 50% punctajul oferit de juriu. Pentru a nu întâmpina probleme cu reţele telefonice blocate, toate piesele aflate în competiţie vor putea fi votate între orele 21.15 şi 1.00.

„Anul trecut nu mai puţin de 40 de persoane au votat de câte 80 de ori pentru o piesă, blocând practic linia. Pentru a nu mai întâmpina astfel de probleme anul acesta TVR a renunţat la „numerele verzi”, optând pentru cele cu tarif normal”, a explicat Marina Almăşan.

Paula Seling ar putea reprezenta Elveţia, iar Ovidiu Cernăuţeanu Irlanda

Prezentatorii show-ului vor fi Paula Seling şi Ovi – duetul clasat pe locul al III-lea la Eurovision anul acesta (Oslo) – şi Gianina Corondan, care va lua pulsul emoţiilor din „camera verde”.

„Mă bucur mult să mă alătur echipei, mai ales că am experienţă în prezentarea Eurovisionului. Muzica este o parte importantă a vieţii mele”, a spus Geanina care a lansat de curând melodia „E trist” în topul City FM.

Deşi prezentatori ai semifinalei, este posibil ca Paula Seling şi Ovi să nu rateze nici anul acesta participarea la Eurovision. Paula este autoarea piesei “Perfect Time” (muzică şi text) aflată în selecţia Eurovision din Elveţia. Compoziţia Paulei l-a impresionat pe Hugo Foets (Belgia), managerul cântăreţei Nadine din Republica Sud-Africană. Melodia a fost produsa în Suedia şi înscrisă la selecţia din Elveţia.

Și piesa lui Ovidiu Cernăuţeanu , „Fading Away” are şanse să intre în cursa pentru Eurovision ea fiind preferată de un interpret din Irlanda.

Invitatul special al serii va fi Johnny Logan, supranumit „Domnul Eurovision”, pentru că a câştigat trei ediţii ale acestui concurs. Pe lângă susţinerea unui recital, artistul, originar din Irlanda, a fost invitat să se alăture juriului semifinalei. „Irlanda are o mare experienţă în Eurovision. Anul trecut, Norvegia a avut doi compozitori din Irlanda la jurizarea pieselor”, a explicat Horia Moculescu

Tot în noaptea de Revelion, compozitorul melodiei care va reprezenta România la Dusseldorf va fi recompensat cu un autoturism BMW Seria 3, premiu oferit în urma unui parteneriat cu Automobile Bavaria Group, iar interpretul melodiei câştigătoare va primi un trofeu creat de artistul plastic Alexandru Ghilduş.
Finala concursului Eurovision 2011 – ediţia a 56-a – va avea loc, în Germania, la Dusseldorf, pe 14 mai. 31 de ţări şi-au anunţat până în prezent participarea la Eurovision.

Sâmbătă, 20 noiembrie, în emisiunea „Ne vedem la TVR” se va hotărî, prin tragere la soţi, ordinea de intrare a pieselor în concurs.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.