Horoscopul politicenilor vasluieni | PAMFLET

Mihai Botez- deputat USR

Sunteti un politician al contrastelor. Când pãreti un tip serios, interesat de ceea ce se întâmplã în comunitate, cum e semnalul dat de dvs. pe contul de Facebook, cã numai zece primãrii din totalul de 86 cât are judetul sunt înregistrate în sistemul electronic de platã a impozitelor, ghiseul.ro, când un copil alintat, cum ar fi episodul cu masca din Parlament. Hotãrâti-vã! Vasluiul are nevoie de politicieni cerebrali!

Adrian Solomon – deputat PSD

În PSD, la Vaslui, cariera lui Buzatu e la apus si, cum e firesc, poporul pesedist se întreabã cine va fi mostenitorul partidului. Ati fost mult timp considerat copilul minune al noii generatii de politicieni ai ciumei rosii, însã în ultima perioadã, cea a maturitãtii, nu ati mai dovedit cã sunteti acel politician abil, capabil sã luati frâiele partidului. Probabil cã din acest motiv Buzatu încã nu se dã deoparte si mai sperã la încã un mandat.

Edi Popica – deputat PSD

Stati mai toatã ziua la sediul cabinetului dvs. parlamentar si constiincios ascultati alegãtorii. Sã stiti cã nu prea le lãsati impresia cã sunteti de-al lor. Îmbrãcat ca un bombardier, social-democratii de rând vã percep mai degrabã ca pe un liberal arogant, decât pe unul de-ai lor. Mai lãsati steroizii deoparte, îmbrãcati-vã de la magazinele de cartier, adicã în blugi si cãmasã cu mânecã scurtã si o sã vedeti schimbarea în mentalitatea lor.

Nelu Tãtaru – deputat PNL

Lumea asteaptã de la dvs. sã luati taurul de coarne si sã faceti curãtenie în deconcentratele vasluiene, pline de oamenii lui Dan Marian si ai lui Buzatu. Stim cã nu vã doriti oameni de partid în aceste functii, ci doar profesionisti, dar faceti-o odatã! A venit timpul sã disparã lipitorii de afise ai PSD-ului din scaunele de directori. Nu de alta, dar de la o vreme acestia chiar se cred competenti. Vreti exemple?

Tudor Polak – deputat PNL

Sã nu uitati cã datorati vasluienilor si votul de la locale, când acestia v-au dat majoritatea în Consiliul Local, împreunã cu USR. Deocamdatã, în CL e mult amatorism din partea noii majoritãti si ar fi cazul sã luati taurul de coarne. Fiti mãcar prezent pe viitor la sedintele de CL, dacã tot s-au ridicat restrictiile! Ca deputat, puteti sã luati si cuvântul.

Iulian Bâca – senator PNL

Ati prins exact chintesenta activitãtii unui parlamentar mediocru. Unii au initiative legislative si se zbat pentru zonele de unde au primit voturile, altii se laudã cã ar fi ale lor si ridicã mâna ca prostii. Rezultatul? Acele comunitãti reprezentate de parlamentarii cu “outele tari” se dezvoltã, celelalte stau si asteaptã. Bârladul din pãcate face parte din tinutul nimãnui, reprezentati de parlamentari visãtori si unde picã doar ce rãmâne de la masa bogatilor.

Dumitru Buzatu – presedintele CJ Vaslui

Ati avut curiozitatea sã adunati de câti bani de cofinantare au nevoie primarii din comunele judetului, care au proiecte începute, fie pe PNDL, fie pe fonduri europene? O sã constatati cã suma e una uriasã, pe care niciun premier, oricât de binevoitor ar fi nu v-o poate da. Dar v-ati pus problema eficientei acelor proiecte, dacã îsi mai au rostul, în noul context al depopulãrii masive a judetului?

Marcel Lãudatu – prefect Vaslui

Ati fost lucrat în stil “Dan Marian”, cu acea plângere penalã pe care tocmai ati aflat cã o aveti. Nu o tratati la diverse fiindcã povestea se poate termina cu o amendã penalã si cariera dvs. poate fi curmatã brusc. Ati picat într-o suveicã a celor de la ALDE, lucratã cu cap de bãietii lui Dan Marian. Unii de-ai lui v-au fãcut plângerea, altii aciuati în Prefecturã si sustinuti de ALDE, chipurile vã ajutã si furnizeazã material penal celorlalti. Curat murdar, cum ar spune maestrul Caragiale.

Dan Marian – vicepresedinte CJ Vaslui

Pe la biroul din CJ stati cât cioara în par, adicã o zi pe sãptãmânã. Femeile de serviciu ne-au raportat cã în permanentã usa la dvs. este închisã, iar cei doi consilieri lipsesc si ei cu desãvârsire. Suntem curiosi câtã benzinã decontati de la CJ, dacã tot stati pe teren, patru din cele cinci zile lucrãtoare din sãptãmânã.

Vasile Pavãl – primar Vaslui

Luati foarte în serios digitalizarea institutiei. Ba chiar v-ati gândit sã faceti primul hub administrativ, e-primãriavaslui.ro, din judet. Cicã si ajutoarele vreti sã le dati tot prin Facebook. Adicã bãietii de pe strada Cãlugãreni sau cei din suburbia Rediu, scaneazã o bulinã de pe site-ul primãriei si comandã de acolo masa direct, fãrã sã mai meargã la cantina sãracilor. Cicã si moldovenii de la Tiraspol vor primi buletinele direct în plic. Nici nu mai trebuie sã vinã la Vaslui.

Boros Dumitru – primar Bârlad

V-ati fãcut de tot râsul cu cele sapte case care au ars din temelii, gratie marilor proiecte pe care nu le mai finalizati în acea zonã. Si lucrãrile de pe centurã s-au oprit, iar la poduri nu se mai lucreazã deloc, dupã ce cei de la Apele Române v-au fãcut bau! Tot semnati contracte la noile investitii, însã de finalizat nu prea se finalizeazã nimic.

Ioan Ciupilan – primar Husi

Aveti Curtea de Conturi si aveti mari emotii. Nu prea stiti dacã Sica a aranjat bine cifrele, fiindcã au venit douã inspectoare care chiar se pricep la executiile bugetare. Sã vedem ce raport o sã facã, fiindcã de data aceasta nu va mai fi ca la ultimul control unde v-au gãsit în defect, dar ati primit doar plan de conformare. Acum va trebui sã le spuneti celor de la Curte dacã ati recuperat si sumele vechi de bani.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ