Horoscopul politicienilor vasluieni | PAMFLET

Nelu Tataru – deputat PNL

Votand respingerea motiunii ãmpotriva ministrului Voiculescu v-ati dat examenul de maturitate politica. Ati sustinut alianta, creditandu-l pe omul care dupa incendiul de la Piatra-Neamt v-a cerut demisia. Si chiar mai mult, omul care v-a suflat postul de ministru pe care-l meritati cu prisosinta, dupa gestionarea cu profesionalism a celor zece luni de pandemie.

Solomon Adrian – deputat PSD

V-au pus presedinte la Comisia parlamentarã comunã a revolutionarilor din decembrie 1989. V-au nimerit la fix, dvs. fiind cel mai mare simpatizant al comunismului. Poate ar trebui sã vã punã la comisia de restauratie, fiindcã la Vaslui, cu Buzatu, asta ati fãcut. Dacã tot ati ajuns mare sef, sã nu uitati sã-i luati lui Buzatu si lui Titi Constantinescu carnete de revolutionari.

Irinel Stative – deputat PSD

Cum e si firesc, dvs. l-ati urmat pe Solomon la comisia revolutionarilor. În decembrie 1989, dvs. vã jucati cu cuculetul în nisip si acuma ati devenit mare cunoscãtor al acelor vremuri. Doar Buzatu, proaspãt venit în Vaslui cu misiuni speciale de la Securitate, v-ar putea spune cam cum a fost cu Revolutia la Vaslui. Apropo, stiti cã în judetul nostru, mai exact la Vaslui, Revolutia a început cu o zi mai devreme decât era programatã, fiindcã niste bãieti cu ochi albasti s-au îmbãtat si au încurcat datele.

Edi Popica – deputat PSD

Ati dat-o cu mucii rãu în fasole la postarea cu tãierea pensiilor. Pãi cum vine treaba asta, cã OUG nu intrã în Parlament. Pãi, parcã erati juristi. Orice ordonantã intrã în plen si poate suferi modificãri. Atentie, o ordonantã de guvern nu poate modifica o lege organicã. Fata aia pe care v-a dat-o Gabriela Cretu la PR e praf rãu. Mai bine l-ati angaja pe Floriol. Omul, pentru o sticlã de ulei, scrie tot ce vrei.

Botez Mihai – deputat USR

Acum, cã aveti statut de erou, ne permitem sã vã întrebãm dacã o sã reusiti în cele din urmã sã puneti viceprimar USR la Primãria Bârlad. Din câte am înteles, sefii dvs. de la Bucuresti, Barna si cu Coldea, au primit aprobarea de la Tãtaru în acest sens. Ar trebui sã accelerati un pic, mai ales cã Vintilã si-a dat si demisia de la vechiul loc de muncã si a rãmas sãrãcuta fãrã resurse.

Iulian Bîca – senator PNL

Ne-a plãcut cã si dvs. ati votat împotriva pensiilor speciale ale parlamentarilor. N-ati fost singurul. Solomon, Popica si Stativã au votat si ei. Acum ei vor sã vã ia si pensia dvs. de militar, dacã aveti leafã de la Parlament. Solomon a declarat public. Vedeti, dacã n-ati stat cuminte în banca dvs. Ati ras pensiile speciale date de PSD, acum PSD încearcã sã o ia pe a dumneavoastrã.

Buzatu Dumitru – Presedinte Consiliul Judetean Vaslui

În ultima perioadã, sunteti vãzut în anturajul primarului de la Husi. Chiar plecati cu el în tot felul de deplasãri. Ne bucurãm cã ati reînnodat prietenia frumoasã pe care o aveati pe vremuri, când el se fãcea cã executa petruiri pe drumurile judetene, iar dvs., ca vicepresedinte la CJ, le plãteati. Ce vremuri! Veneau miliardele, pocnind din deget si vã rugati sã plouã ca sã puteti spune cã piatra nu mai e pe drumuri cã a spãlat-o ploaia.

Mircea Gologan – Prefectul judetului Vaslui

Acum, cã aveti un vasluian sef la Siguranta Alimentelor la Bucuresti, ar trebui sã fiti foarte mândru. În sfârsit vom mânca mai sãnãtos în Vaslui. Portocalele aduse din Grecia nu vor mai avea chimicale, rosiile din Turcia nu vor fi din plastic, iar carnea adusã de la export va fi de la mama naturã, nu din animale sau pãsãri crescute intensiv si tratate cu antibiotice în exces.

Trifan Ciprian – vicepresedinte Consiliu Judetean Vaslui

Verificati un pic lucrãrile pe strategic, cã sunt cam varzã. Are dreptate Marius Arcãleanu când vã zice. Sunt vai de mama lor, zici cã sunt “pisatul” boului, dacã ar fi sã ne exprimãm în limbajul academic al oamenilor de la tarã. Si prin Laza au fãcut constructorii drumul si rigolile de le trebuie oamenilor scarã sã intre în curti. De masini nici nu mai poate fi vorba.

Vasile Pavãl – primar municipiul Vaslui

Se plâng preotii cã ati bãtut palma cu fratii Jderi sã faceti un cimitir privat la Delea. Sunt de-a dreptul speriati cã-i vor jupui de bani, fiindcã stim cu totii cã la ei totul e scump. Si când castrezi un porc, te costã de nu-ti mai trebuie nimic. Doar dacã-l vinzi reusesti sã achiti. Dacã tot vreti sã rãmâneti în istoria Vasluiului ca un conducãtor luminat, faceti un cimitir în locul dat de cei de la Armatã si o sã fiti pomenit 200 de ani. Chiar dacã e în mijlocul orasului si e greu de obtinut avize, noi vã garantãm cã dacã vã doriti cu adevãrat o sã si reusiti.

Dumitru Boros – primar municipiul Bârlad

Treaba cu concursul de la Bârlad, de la spital, se cam împute. Ati vãzut cã sunt forte care se opun ca acesta sã se desfãsoare grabnic. O duduie de la Iasi, membrã în comisia de concurs, nu vrea sã vinã sã examineze dosarele de frica covidului. Nu vi se pare cã e o chestie cam trasã de pãr ? Pãi de ce a acceptat stimabila doctoritã sã facã parte din comisia de concurs dacã îi este fricã de Bau-Bau ?!

Cristi Rusu – primar Negresti

Acum o lunã vi s-a fãcut o propunere interesantã. Cea de a fi secretar de stat în Ministerul Energiei. Dvs., loial orasului, ati rãmas primar în cea mai sãracã urbe din România. Nu vrem sã fim cârcotasi, dar noi credem cã ati gresit. La noi în tarã nu prea tine vorba veche, cã “decât codas la oras, mai bine fruntas la tine în sat”. La Ministerul Energiei, în nici un caz nu erati codas. Peste un an o sã regretati cã nu ati acceptat postul de secretar de stat.
2 COMENTARII

  1. cam greu cu amintirile , Luciane… Revolutia s a facut in ziua respectiva, dar cred ca ai lipsit de la ore in ziua aia ca era sfirsit de trimestru.. si ia ti un corector ca e cam plin de greseli…

  2. Pai cum vine asta, sa îl verifice Trifan pe Popica? Voi nu realizați ca se vor inversa rolurile, Popica o sa îl pupe la oute pe Trifan sa închidă ochi la toată buleala aia de drum strategic cum îl numesc ei? Sa înceapă de la Balteni dacă vor sa vina 🤫

LĂSAȚI UN MESAJ