3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Hot din Tãcuta, prins dupã o spargere la un magazin din Codãesti

LOVITURÃ… Un bãrbat în vârstã de 19 ani, din comuna Tãcuta, a ajuns dupã gratii dupã ce a pãtruns prin efractie în interiorul unui spatiu comercial din comuna Codãesti, de unde a sustras suma de 1.300 de lei.

Potrivit lui Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, tânãrul este bãnuit de comiterea unui furt calificat. „În urma cercetãrilor efectuate, politistii vasluieni au stabilit cã, în noaptea de 24/25 septembrie, tânãrul bãnuit de comiterea infractiuni ar fi pãtruns, prin efractie (a fortat lacãtul de la grilajul usii de acces si spargerea unui geam), în interiorul unui spatiu comercial din localitatea Codãesti, de unde a sustras 1.300 lei. În urma probatoriului administrat, politistii l-au retinut pe tânãr pentru o perioadã de 24 de ore. Acesta urmeazã a fi prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui pentru dispunerea unei mãsuri preventive” a precizat reprezentantul IPJ Vaslui. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii vasluieni, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a tânãrului.

Prevenirea furturilor din spatiile comerciale

Pentru a preveni furturile din spatiile comericale, politistii vasluieni au fãcut o serie de recomandãri agentilor economici din judetul Vaslui :

– Dotati-vã magazinul cu un sistem viabil de alarmã. Faceti o investitie, dar descurajati hotii!

– Procurati-vã si montati în punctele sensibile ale magazinului sau chioscului, un grilaj solid care sã împiedice pãtrunderea hotilor în interior!

– Este recomandat ca usa de acces în magazin sã fie prevãzutã cu un sistem de protectie, de tip „clopot” care sã protejeze lacãtul. Astfel, se îngreuneazã activitatea infractionalã a hotului!

– Apelati la serviciile unei societãti serioase de pazã si interventie rapidã!

– Angajati-vã pe timpul noptii un paznic!

– Dacã spatiul magazinului prezintã zone „moarte” din punct de vedere al vizibilitãtii celui care vinde la raion, fiti sigur cã în acele zone vor actiona hotii!

– Indicat ar fi ca în magazin sã se afle întotdeauna doi angajati, pentru ca supravegherea sã fie realizatã în mod optim!

– Sfãtuiti-vã angajații sã nu tinã banii proveniti din încasãri în vitrina sau sub raftul pe care vând produse! Hotii profitã de neatentia vanzãtorului, se apleacã peste vitrinã si furã.

– Creati un dulap, cu cheie, în care angajatii sã-si depoziteze gentile sau posetele si unde cumpãrãtorii sã nu poatã avea acces!

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here